Președintele Traian Băsescu l-a primit pe Preafericirea Sa Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine

Președintele României, Traian Băsescu, i-a primit sâmbătă, 25 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Preafericirea Sa Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, și pe Preafericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia vizitei Preafericirii Sale Teofil al III-lea în România, prilejuită de sărbătoarea patronului spiritual al Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Basarabov, transmite Departamentul de Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale într-un comunicat de presă.

„Domnul președinte Traian Băsescu a evocat întâlnirea cu Preafericirea Sa Teofil al III-lea care a avut loc în marja vizitei de stat în Israel din ianuarie a.c., exprimându-și aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul între religii și confesiuni la Locurile Sfinte. Totodată, președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a mulțumit Patriarhului Teofil al III-lea pentru deschiderea cu care a sprijinit restabilirea comuniunii bisericești depline dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română. La rândul său, Patriarhul Ierusalimului a mulțumit pentru ospitalitatea primirii și pentru contribuția comunității românești la Locurile Sfinte, fie că sunt pelerini sau cetățeni stabiliți în Ierusalim. Șeful statului a mai vorbit despre faptul că pluralismul cultural și diversitatea religiilor reprezintă o experiență benefică dacă este acceptată în sensul cunoașterii și al toleranței, al respectului reciproc.”, se arată în comunicat.

Preafericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a mulțumit președintelui pentru modul în care a încurajat, în toți acești ani, cooperarea dintre instituțiile statului și Biserică, adăugând faptul că vizita Preafericirii Sale Teofil al III-lea în România înseamnă foarte mult pentru credincioșii din țara noastră, confirmând, astfel, legăturile istorice și spirituale profunde care ne leagă de Locurile Sfinte.

În încheiere, cei trei înalți oficiali au subliniat multiplele implicații ale crizei din Orientul Mijlociu, o realitate dramatică care ne obligă să reflectăm la contribuția pe care inclusiv Biserica, în dialog cu instituțiile statului și cu societatea, o poate avea pentru a promova o cultură a păcii și a solidarității. Cu acest prilej, președintele Traian Băsescu l-a decorat pe Preafericirea Sa Teofil al III-lea cu Ordinul Național „Steaua României” - în grad de Mare Cruce.

sursă foto: agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 638

Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!

11 Jul 2023 2582

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

08 Jun 2023 1252

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2763

Traian Băsescu, primele declarații după ce a fost externat. Ce diagnostic i-au pus medicii. “A fost o boală netratată la timp” (VIDEO)

31 Mar 2022 3357

RA APPS Fostul președinte al României, Traian Băsescu trebuie să elibereze locuința în termen de 60 de zile

28 Mar 2022 1623

Oficial! Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia ÎCCJ este definitivă

23 Mar 2022 1549

Traian Băsescu, amendat de CNCD pentru afirmații „care fac legătura dintre apartenența etnică și infracționalitate”

02 Feb 2022 1357

4 noiembrie în istorie. Fostul președinte Traian Băsescu împlinește 70 de ani. Ce mai aniversăm astăzi ?

04 Nov 2021 1340

MB Consult Company SRL, controlată de Mircea Băsescu, radiată de la Registrul Comerţului. Procedura insolvenţei, închisă!

22 Sep 2021 1954

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă, peste câteva zile, de un fost judecător din Constanța!

23 Feb 2021 4664

Judecătorii au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa lui Traian Băsescu. Decizia nu este definitivă

20 Sep 2019 1798

Traian Băsescu, acuzat ar fi fost colaborat cu Securitatea. Ce s-a decis ieri

06 Sep 2019 2476

Ce crede Traian Băsescu despre referendumul organizat de președintele Klaus Iohannis

04 May 2019 2068

Traian Băsescu, invitat la o nuntă la Constanța. S-a întâlnit și cu reprezentanții PMP Constanța

04 May 2019 3133