Prima reacție a lui Petre Roman după ce a aflat că este urmărit penal în dosarul Mineriadei

Imagini pentru Petre RomanParchetul General a anuntat vineri că Petre Roman este urmărit penal în dosarul Mineriadei. Acesta însă se declară şocat de acuzaţiile care i se aduc şi este de părere că nu există nicio probă pe baza căreie să poată fi acuzat de organizarea şi coordonarea unui atac generalizat împotriva populatiei civile. 

„Nu am fost înştiinţat de nimic, de acuzaţiile care initial au fost formulate nu pot sa spun decat ca nu au niciun fel de temei, nicio baza, nu au nicio dovadă. Sunt pur si simplu în afara orcaror reguli normale de justitie. Sunt acuzatii care nu au niciun fel de baza. Am avut prilejul sa infirm toate aceste lucruri, nu au nicio baza si nu se pot lua pur si simplu in considerare. Este vorba de un mesaj politic dar in niciun caz de un act normal de cercetare penala. 

Sunt pregatit sa ofer opiniei publice realitatea, adevarul asa cum este, iar ceea ce aud eu este mai degraba un fel de mesaj politic, dar nu reprezinta rezultatul unei cercetari normale, a unei cercetari care se bazeaza pe fapte, pe dovezi", a declarat Petre Roman pentru România TV. 

Petre Roman susţine că ceea ce se întâmplă este un mesaj politic, iar acuzaţiile care i se aduc nu pot fi dovedite în nicun fel:

„Cand am fost chemat la Parchet si am facut si declaratia care mi s-a cerut am ramas cu impresia ca lucrurile s-au lamurit, ca nu poate fi vorba de asa ceva, ca cel putin in ceea ce priveste guvernul  nu a fost impllicat in niciun fel in venirea acelor mineri, iar in ceea ce ma priveste cred ca toata lumea stie ca guvernul meu este victima acelor mineri si nici decum instigator. Prin urmare, gasesc ca este complet nepotrivita acesta acuzatie. 

Indiferent daca este vorba de ziua de 13 sau de 14 iulie, afirmatia mea este foarte apasata si foarte categorica: nu exista niciun fel de dovada, niciun fel de fapte care sa poata sa sustina o asemenea acuzatie.  Eram convins ca aceasta acuzatie nu are cum sa stea in picioare. Acesata acuzatie este lipsita de orice fundament, interventia din 13 iulie era justificata, legitima, nu se poate vorbi de niciun fel de ilegalitate, iar restul nu mi pare deloc a fi altceva decat un mesaj politic", a declarat Petre Roman. 

Ion Iliescu şi Petre Roman au fost inculpaţi în Dosarul Mineriadei, a anunţat, vineri, Parchetul General. În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi Miron Cozma şi Adrian Sârbu.

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Mineriadei, procurorii militari punând în sarcina lor organizarea şi coordonarea unui "atac generalizat şi sistematic" împotriva populaţiei civile, în care au implicat, totodată, şi forţele armate din cadrul MAI, MApN şi SRI, dar şi peste 10.000 de mineri şi muncitori din ţară.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Iohannis a aprobat cererile de urmărire penală pentru Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, în ”Dosarul Mineriada”

16 Apr 2024 388

Un fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman s-a stins din viață. „Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România“

14 Apr 2024 1351

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 701

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 592

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, gazda Conferințelor Dilema la Constanța

19 Mar 2024 444

A murit Mioara Roman!

23 Feb 2024 1315

Consiliul Județean Constanța Biblioteca Județeană I.N. Roman și Palatul Administrativ ar putea fi reabilitate

23 Jan 2024 3817

In memoriam Petre Alexandru Solist de profesie, el a activat ca instructor artistic la Medgidia

31 Jul 2023 1056

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 iunie 2023

15 Jun 2023 1485

DGASPC Constanța achiziționează servicii poștale (DOCUMENT)

25 Apr 2023 1229

Festivalul „Bucuriile Copilăriei” ediția a VII-a, cu tema ,,Dobrogea, mozaic etnic”, la Biblioteca Județeană Constanța

22 Mar 2023 948

Fostul premier Petre Roman, prezent la majoratul fiului unui cunoscut om de afaceri constănțean (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Oct 2022 5037

Axiopolis Cernavodă și-a aflat adversarul din play-off-ul Cupei României

16 Sep 2022 1732

ZIUA LIVE. Edificiul Roman cu Mozaic trebuie finalizat pînă la sfârșitul anului 2023. Au fost obținute avizele și autorizația de construire (VIDEO+ GALERIE FOTO)

20 Jul 2022 2403

ZIUA LIVE Petre Enciu. „Dacă totul merge bine am putea începe lucrările la Edificiul Roman cu Mozaic în aproximativ o lună“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jul 2022 1993