Primăria Constanţa vrea să reabiliteze sistemul de irigat existent în municipiu

 
Primăria Constanţa vrea să reabiliteze sistemul de irigat existent în municipiu si organizează consultare de piaţă în vederea stabilirii prețului unitar al lucrărilor de „Reabilitare Sistem de Irigat Existent în Municipiul Constanța”. Pentru menținerea în stare de vegetație a spațiilor verzi a fost proiectată și funcționează o rețea de irigat prin aspersiune care alimentează hidranții sistemului de irigat din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
Sistemul de irigat spații verzi prin aspersiune este alimentat de patru (4) stații de pompare echipate cu pompe electrice care pompează apa prin conductele principale și secundare până la aspersor. Fiecare stație de pompare alimentează o rețea de conducte principale și secundare care delimitează un tronson de spații verzi astfel:
- SP1 – asigură apa de irigat între H. Parc și Cazino Mamaia, zona hotelieră și mal lac;
- SP2 – asigură apa de irigat între Cazinou Mamaia și H. Rex, zona hotelieră și mal lac;
- SP3 – asigură apa de irigat între H. Rex și nordul stațiunii Mamaia, zona hotelieră și mal lac;
- SP Tăbăcărie – asigură apa de irigat în majoritatea parcurilor din municipiul Constanța;
În cazul avariilor survenite în cursul iernii ca urmare a variațiilor bruște de temperatură, respectiv în urma uzurii componentelor pe perioada exploatării, se impune intervenția de urgență cu personal specializat pentru remedierea situațiilor apărute. Totodată, în urma derulării ocazionale a proiectelor de investiții în spațiile verzi, rețeaua de irigat poate necesita devieri privind traseele conductelor de apă.
În acest sens, pentru funcționarea normală a sistemului de irigat este necesară revizia anuală a echipamentelor existente în stațiile de pompare aflate în funcțiune, întreținerea zilnică și repararea acestora în caz de avarie, precum și asigurarea lucrărilor de întreținere și reparații la rețeaua de irigat, necesare după caz. Prin intermediul consultării de piaţă, se dorește obținerea unor oferte financiare pentru operațiunile și materialele prevăzute în anexa la prezentul comunicat (P.U./U.M. exprimat în LEI fără T.V.A.).
Achiziţia lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigaţii existent în municipiu se va realiza printr-un acord cadru de execuţie lucrări: durata acordului-cadru este de 3 ani de la data semnării acestuia de către ambele părți, cuprinzând 3 contracte anuale subsecvente, în baza căruia Autoritatea Contractantă va emite Ordine de Lucru în conformitate cu Specificațiile Tehnice af. execuției lucrărilor achiziționate.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria cheltuie 4 milioane de lei anual pentru întreținere Deputatul Stelian Ion- „Parcul Tăbăcărie e o pârloagă"!

29 Oct 2023 947

Licitații Constanța Primăria atribuie direct contracte în valoare de sute de mii lei. Cine va reabilita sistemul de irigații? (DOCUMENT)

14 Aug 2023 1349

Licitații Constanța A fost atribuit contractul pentru execuția sistemului de irigaţii pentru Parcul de la Far şi Bulevardul Mamaia (DOCUMENT)

27 Jul 2023 1266

Se modernizează infrastructura de irigații pentru OUAI Sistem 21 Prosper! Undă verde de la APM Constanța

15 Feb 2023 1040

Un SRL din Ilfov va realiza documentația pentru reabilitarea și extinderea sistemului de irigații din Municipiul Constanța (DOCUMENTE)

17 Nov 2022 1382

Cine va elabora documentația pentru reabilitarea şi extinderea sistemului de irigații din municipiul Constanța? (DOCUMENTE)

02 Nov 2022 1301

Reabilitarea și extinderea sistemului de irigații în municipiul Constanța a intrat în linie dreaptă! Detalii

06 Oct 2022 1324

ConvocatorAdunare Generală O.U.A.I. “Vulturu Centru” – județul Constanța

06 Sep 2022 965

ConvocatorAdunare Generală O.U.A.I. “Vulturu Vest” – județul Constanța

06 Sep 2022 1266

Convocator Adunare Generală O.U.A.I. „Vulturu Centru” - județul Constanța

29 Jun 2022 1822

Convocator Adunare Generală O.U.A.I. „Vulturu Vest” - județul Constanța

29 Jun 2022 1272

River Transnav, contract pentru întreținerea sistemului de irigații din municipiul Constanța (document)

19 May 2022 2556

Elaborarea documentației pentru reabilitarea și extinderea sistemului de irigații în municipiul Constanța estimată la aproape un milion de lei

16 May 2022 1373

Green Line Construct SRL, contract de modernizare a sistemului de irigații în Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea (DOCUMENT)

28 Jan 2022 2772

Programul de guvernare. Obiective pentru stimularea agriculturii

23 Nov 2021 1407