Stiri calde

Primăria Ovidiu - Scrisoare deschisă privind ordinele emise de Instituţia Prefectului–Judeţul Constanţa

 
Primăria Ovidiu a transmis o scrisoare deschisă referitoare la ordinele, emise de Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, privind constatarea încetării de drept a mandatelor de consilieri locali ai Oraşului Ovidiu: Dan Radu-Florin, Tacciu Mirela, Dobrinas Ionuţ-Alexandru, Vasile Marian şi Darie Nelu.
 
„În dată de 22.02.2016 am aflat de Ordinele emise de Prefectura Constanţa, şi este corect folosit termenul ,,am aflat’’ deoarece nouă nu ne-a fost cumunicat acest Ordin (nici din partea PSD Constanţa, nici PSD Ovidiu, nici prin poştă şi sub nici o altă formă de comunicare) prin care ne pierdusem mandatul de consilieri locali ai Consiliului Local Ovidiu, de pe lista PSD Ovidiu.
În consecinţă, luând act de această decizie, vrem să facem câteva precizări pentru a atrage atenţia asupra modului abuziv şi ilegal prin care PSD şi Prefectura Constanţa pun în pericol bună desfăşurare a Primăriei Ovidiu şi a Consiliului Local Ovidiu dar şi modalitatea prin care consilierii locali pot fi îndepărtaţi în funcţie de interesele de moment ale partidului.
Dorim să menţionăm faptul că nu vom înainta nici o plângere de revocare a acestor Ordine cu toate că am avea câştig de cauza ( şi va vom arată în continuare punctual acest abuz) deoarece locuitorii din Ovidiu, Consiliul Local şi Primăria Ovidiu vor avea de suferit. Comunitatea are nevoie de un Consiliu Local funcţionabil pentru a putea demara proiecte. Astfel acest Ordin intră în vigoare şi se aplică ILEGAL !
Nu ne dorim un ,,război’’ politic, cu toate că este an electoral, şi PSD aşa înţelege această lupta, să denigreze şi să facă abuzuri, şi ne dorim să fim alături şi să susţinem în continuare proiectele demerate în
acest mandat, iar în această situaţie vom caută cele mai bune alternative politice.
Dacă PSD Ovidiu înţelege că nu mai are nevoie de consilieri locali, că cetăţenii nu mai au nevoie să fie reprezentaţi în Consiliul Local şi că înţelege acest an electoral că fiind ,,anul poliţelor de plătit’’ şi favorizarea noilor candidaţi pe listele de consilieri ( deoarece deja au înaintat o lista de supleanţi de pe lista PSD, dar şi această ilegală deoarece unul din membrii propuşi pentru validare nu mai este membru PSD încă din 2012 şi nici nu s-a respectat ordinea prevăzută de lege pentru validarea supleanţilor) noi înţelegem acest demers abuziv şi ilegal şi va expunem motivele ce stau la baza afirmaţiilor noastre.
 
-        Instituţia Prefectului – jud. Constanţa era obligată să verifice îndeplinirea, de către PSD, atât a condiţiilor legale, cât şi a celor statutare prevăzute pentru emiterea hotărârilor privind pierderea calităţii de membru de partid.
-        Raportându-ne la prevederile art.9, alin.2, lit.h^1 din Legea nr.393/2004, trebuie să va punem în vedere că pierderea calităţii de membru PSD, conform art.27 alin.1 din Statutul PSD se face în cazuri limitativ prevăzute şi anume: ,, demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid’’. Până la dată emiterii Ordinelor precizăm că nu ne-am dat demisia din PSD (chiar am declarat public că dorim să ne ducem mandatul dat de cetăţeni la final), nu ne aflăm în nici în nici unul din cazurile de incompatibilitate prevăzute de art.23 din Statulul PSD pentru a fi radiati şi nici nu ne-am înscris în alt partid. Singură modalitate prin care ne puteam pierde calitatea de membru rămânea excluderea, dar şi această este foarte bine definită în Statutul PSD prin art.31 lit. d) şi anume: ,, sancţiune aplicată membrului de partid prin Hotărârea organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe rază administrativ teritorială a secţiei de votare, poate fi exclus la propunerea organului de conducere din care face parte. Astfel precizăm că noi nu mai avem nici o funcţie în Biroul organizaţiei locale a PSD Ovidiu, în care am avut calitatea de membru, pentru un mandat fix de 2 ani, conform prevederilor art.59 alin.2 din Statutul PSD, iar după ce acest mandat a încetat nu am mai fost aleşi în nici o funcţie în cadrul acesteia. Astfel este evident că o hotărâre de excludere trebuia luată, cu votul majorităţii membrilor organelor componente, de către Biroul organizaţiei locale PSD Ovidiu, şi nu de Biroul organizaţiei judeţene PSD Constanţa, care nu este competenţă să emită o astfel de hotărâre.
-        Nici Organizaţia PSD Constanţa, nici Instituţia Prefectului nu ne-au dat dreptul la apărare, întrucât nu ne-au fost aduse la cunoştinţă motivele încetării mandatului şi nici nu am fost audiaţi în faţă organelor din comisia de disciplină a PSD.
 
Acesta este punctul nostru de vedere prin care dorim să atragem atenţia tuturor instituţiilor, organismelor abilitate şi mass-media cu privire la faptul că aceste demersuri în an electoral nu vor fi singulare şi că PSD Ovidiu încearcă cu orice mijloace abuzive, de intimidare şi ilegale de înlăturare a noastră şi de a bloca activitatea Consiliului Local şi a Primăriei Ovidiu.
Cu toate că au preconizat că vom atacă în instanţa acest abuz şi că vom genera un haos prin ,,lupta politică’’ inducând o tema falsă de discuţie cetăţenilor, nu le vom da această ocazie şi vom acceptă acest demers ILEGAL şi ABUZIV doar pentru bună desfăşurare a consiliului local şi a primăriei Ovidiu. Sunt foarte multe proiecte în derulare şi nu dorim să le punem în pericol.
Dar, totodată, suntem interesaţi de un eventual răspuns din partea PSD Constanţa, PSD Ovidiu şi Instituţia Prefectului jud. Constanţa.”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

21 Nov 2017 456

Comunicat de presă Tichete valorice cadou pentru pensionari şi persoane nevoiaşe din oraşul Ovidiu

20 Nov 2017 843

Post vacant la Primăria Cernavodă. Când va avea loc concursul

16 Nov 2017 514

Comunicat de presă Târgul Toamnei, un real succes al Primăriei Ovidiu. Zeci de localnici s-au distrat pe cinste (galerie foto)

19 Oct 2017 813

Iniţiativă în sprijinul producătorilor agricoli Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“, lansată de Primăria Ovidiu (galerie foto)

13 Oct 2017 668

Voie bună, mâncare tradiţională şi must dulce Târgul Toamnei, organizat de Primăria Ovidiu, la linia de start

12 Oct 2017 1166

Iniţiativă unică pentru producătorii agricoli Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“ prinde viaţă la Târgul Toamnei

09 Oct 2017 1591

Municipiul Constanţa va avea un sistem integrat de monitorizare a traficului. Unde vor fi amplasate camere video?

03 Oct 2017 3208

UPDATE Preşedintele Iohannis a ajuns în Piaţa Ovidiu. Este întâmpinat de primarul Decebal Făgădău (galerie foto)

02 Oct 2017 3155

Comunicat de presă Oraşul Ovidiu va avea o faleză de doi kilometri pe malul lacului. Ce alte investiţii vor fi demarate

28 Sep 2017 880

Comunicat de presă Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra - „Vom acorda burse de merit elevilor cu medii mari, dar şi profesorilor“

12 Sep 2017 946

Primăria Orașului Ovidiu angajează șofer. Când va avea loc concursul

04 Sep 2017 1649

Comunicat de presă Transport gratuit la toate instituțiile statului, asigurat de Primăria Ovidiu, prentru persoanele nevoiașe și cele cu dizabilități

31 Aug 2017 665

Comunicat de presă Trusouri pentru nou-născuţi şi servicii foto-video gratuite pentru tinerii căsătoriţi, în oraşul Ovidiu

31 Aug 2017 538

Un nou pas spre modificarea hotelului Ovidiu din Mamaia. Ce a obţinut Raimex SRL de la municipalitate

16 Aug 2017 1201

Surprize, daruri şi facilităţi pentru locuitorii oraşului Ovidiu din partea autorităţii publice locale

31 Jul 2017 3454

Comunicat de presă Film documentar în memoria Elenei Roizen, realizat de Primăria Ovidiu (video)

20 Jul 2017 830

Omagiu adus personalității și poeziei lui Ovidius, în orașul Ovidiu Lansarea a culegerii ,,Ovidiu, doua milenii de neuitare“

14 Jul 2017 1610

Comunicat de presă Simpozionul „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu, la prima ediţie

29 Jun 2017 793

Comunicat de presă Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, la cea de-a X-a ediţie

29 Jun 2017 877

Suită de evenimente pregătite de Primăria Oraşului Ovidiu Simpozionul „Ovidienii“, Zilele Oraşului şi Festivalul „Elena Roizen“, la start

27 Jun 2017 991

Firma care deţine hotelul Ovidiu din Mamaia amenajează o plajă

15 Jun 2017 1229

Primăria Eforie a instalat la intrarea în oras un panou pe care sunt exprimate condoleanţe

08 Jun 2017 5493

Revista presei locale

08 Jun 2017 1325

La Ovidiu, se angajează inspector şi referent. Detalii despre condiţii

17 May 2017 1275

Meciul FC Viitorul - CFR Cluj va putea fi urmărit şi pe un ecran uriaş, în oraşul Ovidiu

13 May 2017 971

Veste bună pentru suporterii FC Viitorul!

11 May 2017 953

Unde se celebrează Ziua Europei la Constanţa

08 May 2017 1146

Hotelul Ovidiu din Mamaia va suferi modificări

21 Apr 2017 1277

Primăria Ovidiu ajută, de Paşte, pensionarii şi persoanele cu situaţii sociale deosebite

10 Apr 2017 937

„Târgul Floriilor”, organizat la Ovidiu

06 Apr 2017 1055

Avocatul Poporului se interesează de un teren din Ovidiu

17 Mar 2017 1521

Proiect imobiliar în zona Popas Cişmea Lakeside Residence, în dezbatere publică. Ce spune Adrian Cristea, reprezentantul Westhouse Group (document+galerie foto)

08 Mar 2017 1090

Se caută om pentru Biroul Gospodărire Comunală, din Cadrul Primăriei Ovidiu

04 Mar 2017 1670

Ovidiu se înfrățește cu orașul italian Sulmona

03 Mar 2017 790

Locuitorii din Ovidiu, informaţi despre impozitele locale

23 Feb 2017 993

Sprijin pentru cetăţenii din localitatea Ovidiu! Ce şi-a propus Primăria pentru 2017 (galerie foto)

02 Feb 2017 893

Primăria Constanţa vrea să doteze punctul de prim ajutor din staţiunea Mamaia. Ce va cumpăra

01 Feb 2017 511

Primăria Ovidiu a inaugurat un nou sediu şi Centrul de Informare Cetăţeni

26 Jan 2017 1240

Sondaj de opinie Care bulevard din Constanţa consideraţi că este cel mai frumos decorat în această iarnă?

19 Dec 2016 3920

Educaţia, prioritate pentru 2016-2020 Primăria Ovidiu a elaborat proiecte cu finanţare UE pentru şcoli şi grădiniţe

21 Nov 2016 1553

Locuri de muncă disponibile la Primăria oraşului Ovidiu

06 Oct 2016 2839

Stâlpii noi din zona veche a Constanţei se clatină ca trestiile în adierea vântului (fotoreportaj)

30 Aug 2016 2556

Bye-bye, Pomacost? Primăria Constanţa dă zeci de mii de lei pe răsaduri de flori unei firme din capitală (document)

08 Jul 2016 2815

Un şomer, o săracă fată bogată, muncitori sau angajaţi la stat se luptă pentru Primăria Ovidiu (documente)

02 Jun 2016 2061

Pregătiri pentru a noua ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen” de la Ovidiu

10 May 2016 1826

„Nunta de aur este cea mai impresionantă dovadă de spirit tolerant“ Cuplurile de aur ale oraşului Ovidiu, premiate înainte de Paşte

04 May 2016 1067

Lucrările la reţeaua de gaze naturale de la Eforie, pe repede înainte

04 May 2016 2189

Un proiect european pentru mii de copii Încă puţin şi parcul de recreere de la Ovidiu va fi dăruit locuitorilor (galerie foto)

25 Apr 2016 5068

Vrea o lege a litoralului şi referendum la Eforie Ovidiu Brăiloiu - „Am dat în judecată Apele Române pentru prăbușirea falezei“

23 Apr 2016 2444