UPDATE. Primarul comunei Cogealac a trecut la MP. Partidul lui Geoană, înghiţit la Constanţa de Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu

 
Claudiu Palaz, preşedintele Mişcării Populare Constanţa s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Mass Media pentru a anunţa că Mişcarea populară se întăreşte la nivelul judeţului Constanţa. Astăzi, Mişcarea Populară a atras filiala judeţeană Constanţa a PSRO. Virgil Senopol, liderul judeţean al formaţiunii politice fondate de Mircea Geoană, a fost de asemenea prezent, anunţând că filiala PSRO Constanţa trece la MP. Echipele PSRo au venit odată cu el pentru că „nu agreează USL“. „Pentru că vin din mediul privat, era normal să vin la un partid de deapta“, a motivat Senopol. „A venit pentru că MP promovează tinerii, nu este de acord cu USL, nici cu acordul postelectoral încheiat de PSRO cu PNL“, a completat acesta. Organizaţia Judeţeană PSRO Constanţa a fost înfiinţată în urmă cu mai puţin de un an, Părintele ei, Mircea Geoană, fiind prezent la lansare. Aceasta e condusă de Virgil Senopol, un economist în vârstă de 36 de ani, care provine din mediul privat.  Toate organizaţiile din judet ale PSRO au trecut la MP susţine Senopol. Acesta va avea funcţia de vicepreşedinte în cadrul MP Constanţa. „Primim membri punctual, nevirusaţi. Domnul Geoană ar trebui să îşi facă probleme, urmează mişcări importante la Constanţa. Şi de la alte partide“, a declarat Claudiu Palaz.
 
De asemenea, primarul comunei Cogealac, Gheorghe Alexa, a trecut la Mişcarea Populară. Şi Constantin Niţe, secretarul executiv al UNPR, a trecut la MP. 
„Până pe 11 martie, echipa Mişcării Populare Cogealac se va mări“, a adăugat Palaz. Primarul din Cogealac susţine că 7 consilieri locali din cei 15 sunt deja în MP. Amintim că Alexa a fost ales primar din partea USL, apoi, profitând de Ordonanţa 55/2014 a legiferării migraţiei politice, a trecut la UNPR.
 
Cei trei au deja semnate adeziunile pentru MP. Alături de ei au venit deja câteva mii de membrii. Mulţi dintre membri acestor filiale vor fi candidaţi din partea MP, a mai spus Claudiu Palaz. De asemnea, acesta spune că şi organizaţiile locale ale UNPR de la Limanu, Techirghiol, Cernavodă, Topraisar şi Mircea Vodă vor veni către MP.

Pe 11 martie, la Casa de Cultură, de  la ora 17.00 vor fi lansaţi candidaţii Mişcării Populare pentru alegerile locale.

Şi Constantin Niţe, fost secretar executiv al UNPR este de azi membru al MP. A fost mai întâi în PPDD, apoi în UNPR, urmându-l pe senatorul Marian Vasiliev, însă nu s-a regăsit acolo pentru că „este un partid de lideri, iar când un lider pică, se duce şi partidul“, a delarat acesta, făcând referire la situaţia lui Gabriel Oprea. Niţe trebuia sa ajungă consilier local, dar a picat din cauza luptelor politice dintre PPDD şi UNPR. Tot el a cerut ca aleşii judeţeni Gabriel Mascas şi Gheorghe Slabu să fie daţi afară din UNPR şi nu s-a ţinut cont de solicitarea sa. Acestea au fost motivele care l-au împins pe Niţe în braţele MP, făcându-l să renunţe şi la mandatul de consilier municipal.

UPDATE 1, ora 20.04

PSRO a transmis un comunicat în legătură cu evenimentele din ultima perioadă. Vă redăm punctul de vedere complet: „În primul rând, trecerea domnului Virgil Senopol la un alt partid politic nu ne surprinde. Această decizie a survenit în urma unei discuții avute cu conducerea națională a P.S.RO cu privire la dezvoltarea nesatisfăcătoare a filialei PSRO Constanța. În acest sens, conducerea națională deja analiza alte câteva variante pentru preluarea leadership-ului filialei Constanța.

În al doilea rând, dorim să precizăm faptul că nu întreaga organizație județeană a migrat către un alt partid, ci dl Senopol și un grup de câteva persoane apropiate dânsului.


În al treilea rând, până la luarea unei decizii finale cu privire la noua conducere județeană, dl. Răzvan Condurățeanu, vicepreședinte P.S.RO, va prelua conducerea interimară a organizației.

Organizația județeană a Partidului Social Românesc își continua drumul, loială valorilor sale bazate pe cinste, profesionalism și patriotism. Cine nu respectă aceste valori este liber să își găsească drumul politic în orice altă formațiune politică dorește”, transmite PSRO.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul PMP al comunei Costinești ar putea candida pentru un nou mandat din partea PSD Constanța

13 Feb 2024 995

Delegație a liderilor USR din regiune, din care face parte și Stelian Ion, la Întâlnirea Regională – Regiunea 2 Sud-Est a PMP (FOTO)

08 Jul 2023 1162

Congres PMP Politica de alianțe în perspectiva anului electoral 2024. Palaz și Onaca, reconfirmați vicepreședinți la nivel național

26 Mar 2023 1800

PMP solicită reabilitarea de urgență a tuturor școlilor și grădinițelor aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur

08 Feb 2023 968

Organizația PMP Castelu se delimiteză de declarațiile primarului Nicolae Anghel care a anunțat că pleacă la PSD

21 Jan 2023 2557

Mandatul unui consilier PMP din CL Tuzla, validat de Judecătoria Mangalia

16 Dec 2022 1180

UPDATE. LIVE VIDEO Peste 1200 de aleşi locali PMP, aşteptaţi astăzi la Parlament! Participă 40 de delegați de la Constanța (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

29 Oct 2022 2582

Președintele PMP Constanța în doliu. A murit tatăl lui Claudiu Palaz

28 Jun 2022 1773

UPDATE Constanța. Întâlnire regională a PMP, zona de sud-est

02 Apr 2022 3075

Constanța Congres extraordinar PMP. Claudiu Palaz, ales în funcția de vicepreședinte pe zona de sud-est

19 Feb 2022 4205

Eugen Tomac, ales preşedinte al PMP. Fişă biografică și declarație de avere (DOCUMENT)

19 Feb 2022 2055

Congresul Extraordinar al PMP Eugen Tomac a fost ales preşedinte al partidului (VIDEO)

19 Feb 2022 2965

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu, președinte PMP „Constanța este centru strategic în regiune. Pe aici se intră. Trebuia ridicată la cer. O bază militară și un steag american, nu ajung. Nu o poți lăsa așa”

20 Apr 2021 2676

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu Mă preocupă lipsa de profesionalism

19 Apr 2021 1840

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu vorbește despre mandatul său la conducerea PMP, despre tensiunile de la granița Ucrainei dar și despre noile legi ale Justiției

18 Apr 2021 3333