Primul film în aromână ajunge în SUA și Macedonia




Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” va putea fi urmărit de spectatorii de peste hotare, în cinematografe din Statele Unite ale Americii și Macedonia. Prima reprezentație în străinătate va avea loc în Macedonia, la Skopje, la cinematograful Millenium. Pe 14 și 15 martie sunt programate două premiere de gală, la care vor participa opt actori: Toma Enache, Teodora Calagiu Garofil, Camelia Șapera, Georgiana Fotu, Nicu Baturi, Aurica Piha și Mona Blacioti. Filmul va mai rula apoi în cinematograf încă o săptămână.

La sfârșitul lunii aprilie, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” trece oceanul și ajunge în Statele Unite ale Americii. Între 25 aprilie și 5 mai pelicula va putea fi vizionată în New York, Washington, Fairfield și Charlotte. Regizorul și actorul Toma Enache va sta de vorbă cu spectatori din SUA. Organizarea este asigurată de către comunități ale românilor și aromânilor din America, care au formulat și invitația. ”Iată ca primăvara aceasta deschide drumul filmului nostru spre alte țări. Vom pleca în America și Macedonia și sper că urmează Grecia și Albania, așa cum ne-am propus de la început”, a precizat Toma Enache.

”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” își continuă și periplul prin România. În luna februarie a fost prezentat în șapte localități: Slatina, Severin, Bistrița, Sighet, Timișoara și Baia Mare. Pe 30 martie ajunge în cinematograful Glendale, din București, pentru o proiecție specială dedicată celor care nu au apucat să îl vadă sau doresc să îl revadă. Următoarele localități unde va rula filmul sunt Craiova,Vâlcea și Sibiu (cel mai probabil în luna mai).


Până în prezent, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” distribuit de MediaPro Distribution a fost văzut de peste 14.500 de spectatori. Anul trecut, filmul a fost în top 5 al celor mai vizionate filme românești din cinematografe și a avut încasări de circa 200.000 de lei. Filmul “Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ a câștigat premiul “Maestrale Unica“ în cadrul Festivalului de Film Babel, care a avut loc în Italia, în decembrie 2013.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Weekend plin de evenimente în comuna Mihail Kogălniceanu Toma Enache a devenit cetăţean de onoare

21 Dec 2015 2155

Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ ajunge peste hotare

02 Sep 2014 2276

Comunicat de presa - Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” participă la trei festivaluri în luna septembrie - 1 septembrie 2014

01 Sep 2014 1264

Vezi programul proiecţiilor Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” ajunge în România, Albania și Macedonia

01 Sep 2014 1789

”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” – turneu în Albania și Macedonia

31 Jul 2014 1380

Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, vizionat în Albania și Macedonia

31 Jul 2014 2412

Fiica lui Gheorghe Hagi, Kira Hagi, îşi începe cariera de interpretă. Melodia se numeşte “The game of love”.

14 Jul 2014 3231

De Ziua Naţională a Aromânilor Proiecţie specială la Constanţa a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“

22 May 2014 2625

Proiecţia filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” Evenimente speciale la Constanţa, de Ziua Naţională a Armânilor

21 May 2014 2031

Proiectie speciala la Constanta a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aroman” , in prezenta regizorului Toma Enache si actorului Lica Gherghilescu Tanasoca

21 May 2014 2240