Principalul suspect din cazul celor doi bărbați găsiți împușcați pe un câmp de lângă Târgoviște, reținut. Cine este acesta

Suspectul audiat marţi seara în cazul celor doi bărbaţi împuşcaţi mortal în data de 26 octombrie pe un câmp lângă Târgovişte are 58 de ani, este un mecanic din Târgovişte şi va fi reţinut pentru omor calificat, informează Agerpres.ro. 
 
Suspectul este vânător, dar avea autorizaţia suspendată, pentru că nu îşi plătise cotizaţia.
 
Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, bărbatul de 58 de ani este principalul suspect iar pe numele său va fi emis mandat de reţinere în noaptea de marţi spre miercuri. În prezent, se află încă la audieri, nu şi-a recunoscut fapta iar anchetatorii susţin că au probe care îl incriminează ca fiind autorul faptei.
 

''Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgovişte, este vânător autorizat, deţinător legal de armă, însă nu îşi plătise pentru anul acesta cotizaţia către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi nu putea vâna pe fondurile aparţinând asociaţiei. I-a împuşcat cu arma pe care o deţinea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuţii sau că ar fi fost un omor săvârşit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat. Până la acest moment nu a recunoscut fapta. Bărbatul nu a relevat aspecte care să ne conducă la vreo suspiciune că nu ar avea discernământ'', a declarat marţi seara, într-o conferinţă de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă.

 
Bărbatul în cauză a fost inclus în cercul de suspecţi încă de a doua zi după ce a avut loc fapta.
 

''Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost inclus vineri după-amiază, deci a doua zi după comiterea faptei, pe baza unor investigaţii efectuate şi a celor gândite de echipa de cercetare, într-un cerc de suspecţi, mai exact 11 persoane. Bărbatul de astăzi se afla în acest cerc de suspecţi. Nu există probe că i-ar fi bătut pe cei doi'', a adăugat Dincă.

 
Anchetatorii spun că suspectul s-a încurcat în declaraţii, a încercat chiar să îşi construiască un alibi, dar acesta nu s-a confirmat.
 

''Neconcordanţa în anumite declaraţii ne-a condus la a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus suspecţi în cercul respectiv a fost referitor la persoane despre care am reuşit să obţinem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoştea pe Ifrim (unul dintre bărbaţii împuşcaţi - n.r.), deşi făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe acelaşi fond'', a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

 
Potrivit anchetatorilor, suspectul a fost foarte stăpân pe sine la primele audieri.
 

''Au fost audiate peste 200 de persoane şi prelevate probe biologice de la peste 250 de persoane. Prima dată am format un cerc mic de suspecţi, după care, un cerc foarte mare de suspecţi, pentru că în primul rând îi aveam în vedere pe deţinătorii de arme din Târgovişte, din localităţile învecinate, cei care puteau avea acces imediat la locul unde s-a întâmplat evenimentul'', a declarat şeful IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi.

 
Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, consilier local în Răzvad, iar celălalt, Ion Neagu. Cei doi erau pe câmp să culeagă varză. Joi seara un trecător a văzut pe câmp trupurile celor doi şi a anunţat Poliţia

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 470

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 775

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1041

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1561

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 609

Crimă în Mamaia! Când se va pronunța Tribunalul Constanța

10 Mar 2024 808

Scene șocante la Drobeta Turnu Severin! O adolescentă, înjunghiată pe stradă de un tânăr de 16 ani

23 Feb 2024 798

Crimă într-un hotel din Mangalia! Începe procesul!

03 Feb 2024 1143

Crimă la Valu lui Traian! Procurorii anunță finalul anchetei

02 Feb 2024 1227

Rămășițe umane găsite în județul Argeș! Suspect de crimă, chiar fiul victimei

27 Jan 2024 756

Ministrul Cătălin Predoiu „Lupta cu traficanții de droguri și crima organizată va rămâne o prioritate a Poliției Române în mandatul meu.

26 Jan 2024 645

Coroane de flori, tristețe și lumânări Conflict violent, în județul Ialomița. Un bărbat a fost înjunghiat în centrul orașului Slobozia! Ce spune prim procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Ialomița (FOTO+VIDEO)

25 Jan 2024 2152

Județul Olt Femeie de 91 de ani găsită decedată în casă! Polițiștii au reținut un suspect

17 Jan 2024 643

Bărbat reţinut de poliţişti, Și-ar fi ucis soţia mai tânără cu 30 ani

15 Jan 2024 901

Războiul în sine este o crimă împotriva umanității, afirmă Papa Francisc

14 Jan 2024 623