UPDATE-Procol de colaborare turco-român pentru modernizarea fregatelor (galerie foto)

Trei nave de război aparținând Flotei Turce, participante la Exercițiul ”Steaua de Mare – 2016” planificat de către Forțele Navale Turce, vor întreprinde o vizită portuară la Constanța în perioada 03 – 04 aprilie 2016 având la comandă pe contraamiralul Yaşar Çamur, comandantul Grupului de Lucru pentru Zona de Vest.

Una dintre cele trei nave militare ce vor întreprinde vizita portuară este TCG Heybeliada, denumită și Corveta Națională, aceasta fiind construită în Turcia.

Pe parcursul vizitei portuare se va desfășura o scurtă croazieră pe mare cu nava militară TCG Heybeliada.

În aceste momente, se semnează un protocol de colaborare între firmele din industria de apărare din Turcia, precum, precum STM, Aselsan, Havelsan și CSR din România, firme pretendente la modernizarea fregatelor Tip 22 din România.

"Credem că această cooperare va aduce beneficii ambelor țări. Credem că acest potocol va avea succes și umăr la umăr vom munci pentru el", a declarat Onur Ates. 


La ceremonia de semnare a acestui protocol participă demnitari și militari de ordin superior din Turcia și România. Discursurile în cadrul  protocolului vor fi susținute de ministrul adjunct al apărării naționale a Turciei Suay Alpay și de Onur Ateş din partea companiei STM.

UPDATE, ora 14.27:


Reprezentantul părții române a arătat că în SEAP a fost publicat anunțul privind dorința autorităților din România de a moderniza fregatele. Potrivit practicii obișnuite în astfel de cazuri, oricine poate participa la licitație.
 

”Este logic să îți cauți partenerii corespunzători. Este prima încercare cu o firmă din turcia. Am mai colaborat cu o firmă din Turcia. Avem experiență în domeniu procedurile pentru Ministerul Apărării, dar pentru o asemenea combinație cu partea de fregate este pentru prima dată”, a declarat Doru Bancu, directorul general al Centrului pentru Servicii de Radiocomunicaţii (CSR).


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.