Procurorii DIICOT și polițiștii BCCO au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul de cocaină

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Timișoara și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timiș au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul de cocaină.

Din materialul probator administrat în cauză, anchetatorii susţin că rezultă suspiciunea rezonabilă că, la începutul anului 2014 mai multe persoane au format un grup infracțional organizat pentru punerea în vânzare și intermedierea unor tranzacţii cu cocaină consumatorilor din Timişoara, în special celor care frecventau cluburile şi discotecile din municipiu. Drogurile erau distribuite şi la nivel stradal, preţul unui gram de cocaină fiind de 100 de euro.

În desfășurarea investigației, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO Timiș au  beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

Astăzi au fost efectuate 13 percheziții la domiciliile membrilor grupării, fiind puse în executare 23 de mandate de aducere la sediul DIICOT – ST Timișoara, pentru audieri.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul  I.P.J Timiş, precum și un echipaj canin de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.