Procurorii DIICOT i-au adus la cunoştinţă lui Adriean Videanu învinuirile

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit azi la DIICOT, el declarând la ieşire că procurorii i-au adus la cunoştinţă "învinuirea şi începerea urmăririi penale", în dosarul Romgaz - Interagro.
            
Adriean Videanu a stat în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) aproximativ 30 de minute. Fostul ministru a spus, la ieşirea din sediul DIICOT, că anchetatorii i-au adus la conştinţă faptele pentru care este suspectat.
 
Videanu a adăugat că nu doreşte să vorbească despre dosar. "Justiţia nu se face la televizor, ci în faţa procurorului şi în faţa instanţei", a declarat Videanu. 
 
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost citat să se prezinte luni la DIICOT pentru a i se aduce la cunoştinţă extinderea urmăririi penale în cazul său, în dosarul Romgaz - Interagro.
 
DIICOT a cerut din nou aviz preşedintelui, în 2 februarie, pentru urmărirea penală a lui Adriean Videanu, ministru al Economiei în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, în dosarul Romgaz - Interagro, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.
 
În 4 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu, "pentru a se proceda conform legii".
 
În acelaşi dosar, procurorii au cerut şi aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, tot pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.
 
Senatul a respins, în 12 februarie, solicitarea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.
 

Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, instrumentat de DNA, în care este implicat şi fostul şef al DIICOT Alina Bica.

Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.