Programul pentru depunerea adeverințelor de școlarizare a elevilor și studenților care primesc pensii de urmaș

Beneficiarii de pensii de urmaş, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligaţi ca la începutul fiecarui an de studii (şcolar şi universitar) să depună adeverinţă de şcolarizare, conform prevederilor Legii 263/2010, transmite Casa Județeană de Pensii Constanța, într-un comunicat. 
 
Adeverinţele, datate după începerea anului școlar/universitar 2016 – 2017, însoţite de talon de pensie, se depun începând cu:   
 
·           12 septembrie  pentru cei care urmează o unitate de învăţământ preuniversitară
·           01 octombrie  pentru cei înscrişi în sistemul universitar
 
Reprezentanții Casei Județene de Pensii mai spun că, în cazul nedepunerii acestor adeverințe în termen de 10 zile de la datele mai sus menținonate, beneficiarii riscă să le fie suspendate drepturile, până la prezentarea documentelor.
 
Ca și în anii trecuți, studenții nu mai sunt obligați să depună declarație pe proprie răspundere că nu realizează venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie, întrucât, conform legii, tinerii beneficiari de pensie de urmaș pot cumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urmă.
 
Adeverințele școlare vor fi depuse în original, însoțite de o copie a actului de identitate și de un talon de pensie oricât de vechi (original sau copie). Depunerea se va face la ghișeul nr. 5 de la parterul instituției, zilnic între orele 08.00 – 14.00.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Casa de Pensii Constanța, anunț legat de pensiile de urmaș pentru studenți

19 Oct 2021 1985

Casa Naţională de Pensii Publice, anunț legat de pensiile de urmaș

20 Sep 2021 7986

Casa de Pensii Constanța, anunț legat de pensiile de urmaș

09 Sep 2020 3395

Studenții beneficiari de pensie de urmaș trebuie să depună o adeverință pentru a primi banii în noiembrie

15 Oct 2018 2088

Oficial de la MApN. Au fost emise noi decizii de pensie de urmaș pentru copiii militarilor morți în accidentul din Argeș

01 Sep 2017 3215