Protest pentru condiţiile execrabile în care sunt ţinuţi câinii de la controversata Biobază (galerie foto)

 
Iubitorii de animale şi reprezentanţii ONG-ului Baricada Verde protestează de ceva vreme faţă de condiţiile de la controversata Biobază din Constanţa, unde sunt ţinuţi câinii strânşi de pe străzile Constanţei. Lucrurile sunt mult mai complicate decât am putea noi reda într-un material jurnalistic. Oamenii au tot discutat cu primarul interimar Decebal Făgădău despre contractul încheiat între municipalitate şi Puppy Vet SRL, dar... degeaba. Să fim realişti, lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Făgădău l-a pasat pe Sorin Belu, reprezentantul ONG-ului Baricada Verde, ba către viceprimarul Gabi Stan, ba către o angajată de la sediul de pe strada M. Kogălniceanu. Acum două luni, primarul interimar i-a promis lui Sorin Belu că îi va da o împuternicire prin care să poată intra oricând în Biobază şi a promis şi o anchetă serioasă acolo, iar viceprimarul Gabi Stan l-a numit consilier onorific al lui în problema Biobazei.
Ce s-a întâmplat ]ntre timp? Nimic. Trecem peste faptul că reprezentantul unui ONG nu poate fi agentul Primăriei. Dar este greu să înghiţit faptul că lucrurile se mişcă greoi sau... deloc. 
Ieri, Sorin Belu a ieşit în stradă "în semn de protest față de abuzurile de la biobaza Constanța, lungul timp ce a trecut de la cazul BURSUC și vorbe bune din partea primăriei". El spune că a făcut marţi o vizită la biobază şi s-a îngrozit de-a dreptul: mizeria (a se citi fecale!) de acolo era inimaginabilă, iar castroanele cu apă pentru animale stăteau într-un soare răvăşitor, făcând-o de neînghiţit. Asta l-a îndârjit şi mai tare pe Belu care a decis să îi atragă din nou atenţia lui Făgădău.
La protestul de astăzi, la care a participat o mână de oameni, au apărut şi maşini ale Poliţiei şi Jandarmeriei, deşi oamenii erau paşnici. Jandarmii le-au atras atenţia că nu au autorizaţie, însă Sorin Belu le-a spus că este un protest spontan, ce nu are nevoie de hârtii. Andrei Chivu, unul dintre participanţi, a luat portavocea şi l-a strigat pe primar. Imediat jandarmii l-au invitat în dubă, ca să-l sancţioneze. După o oră şi ceva, jandarmii au reuşit să-i împrăştie pe oameni, iar lucrurile au rămas... ca la început. Vom lăsa imaginile surprinse de Sorin Belu să vorbească despre modul în care firma care se ocupă de biobază ştie să se gestioneze lucrurile acolo.
Contractul încheiat cu SC Puppy VET SRL va expira peste câteva luni. Ultimul contract încheiat între municipalitate şi societate are valoarea de 1.477.740 de lei, fără TVA.
La acţiunile de protest de săptămânile trecute, Făgădău le-a promis protestatarilor că va organiza, săptămânal, lunar sau de câte ori va fi nevoie, întâlniri menite a pune la punct caietul de sarcini pentru viitorul contract privind serviciul de prindere a animalelor fără stăpân din municipiul Constanţa, ştiute fiind nemulţumirile iubitorilor de animale faţă de societatea care are în prezent în administrare Clinica Veterinară a Animalelor fără adăpost din municipiu. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 449

Iohannis a trimis spre reexaminare, legea care modifică OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân

08 Apr 2024 395

Intervenție de urgență a pompierilor la Cernavodă. Ce s-a întâmplat

24 Mar 2024 668

Farmavet SA a bătut palma cu Primăria Constanța. Ce va livra firma? (Document)

10 Mar 2024 686

Cățeluși căzuți într-o canalizare în Constanța. Pompierii au intervenit (FOTO)

04 Mar 2024 630

Drept de uz pentru un teren, acodat E-Distribuție Dobrogea SA Post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a Adăpostului pentru câinii fără stăpân (DOCUMENT)

28 Feb 2024 469

Vetmedan SRL din Vrancea se va ocupa de gestionarea câinilor fără stăpân din comuna Corbu, județul Constanța (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1435

La Adăpostul public pentru Animale Abandonate din Constanța Peste 350 de căței încă așteaptă o familie

01 Feb 2024 824

Percheziții, într-un caz de schingiuirea animalelor, organizarea și participarea la lupte de câini (VIDEO)

22 Jan 2024 587

Drepturile și obligațiile deținătorilor de animale de companie din municipiul Constanța

22 Jan 2024 629

Percheziții în Mureș, într-un dosar penal de organizare de lupte între câini și intervenții chirurgicale neautorizate

20 Jan 2024 683

Știri Constanța Aveți un animal de companie? Iată ce trebuie să știți

15 Dec 2023 1181

Comportamentul responsabil față de animalele de companie - O obligație etică și legală

29 Nov 2023 1095

UPDATE. Căutări cu final fericit! Cei doi ciobănești belgieni, dispăruți din Palazu Mare, găsiți (FOTO)

26 Nov 2023 1267

Adoptă un câine, salvează o viață – adopția, o alegere empatică, cu multiple beneficii (GALERIE FOTO)

24 Nov 2023 1167