UPDATE Răsună arme și trompete. Tragedia militarilor care a îndoliat țara. Se caută vinovați. Scăpați de războaie, zdrobiți sub camionul armatei. A murit de ziua numelui

  
Astăzi, la Câmpulung, va avea loc ceremonia de înmormântare a militarilor morți sub mormanul de fiare al armatei române în râpa din apropierea localității Valea Urdei, județul Argeș.

O vale de care nu auzise nimeni, o localitate de care nu auzise nimeni.

Moartea celor trei militari ai armatei române răpuși de tehnica precară a făcut-o celebră în toată România.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit în urma accidentului din seara când mii de români sărrbătoreau pe Sfinții Apostoil Pavel și Petru, în apropierea localității Valea Urdei, județul Argeș.

 
Unul chiar era așteptat acasă, de familie, pentru a-și sărbători ziua onomastică.
 
La locul unde își vor dormi somnul de veci vor veni trompeții și plutoane formate din colegi de-ai lor care, în timp ce sicriele vor fi aproape să fie puse în morminte, vor trage salvele de arme.

Un ultim onor!

Înainte se asta au fost avansați în grad postmortem. Au fost  făcuți sublocotenenți. De parcă de asta era nevoie. Dar astea sunt uzanțele în armată.

Iar familia va rămâne cu drapelele de pe sicrie.

Ceva-ceva timp miniștrii politici ai Armatei vor căuta vinovații. Până când se va constata că nu este nimeni vinovat.

Dar la această concluzie se va ajunge când va fi totul uitat.


Cine sunt cei morți în râpa de la Valea Urdei:

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.
 
Mesajul Patriarhului Daniel

"Am aflat cu durere de moartea tragică, într-un accident rutier, a trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, precum și de rănirea a nouă colegi ai acestora, la întoarcerea dintr-o misiune.În aceste momente grele, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor trei tineri ostași și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți, dintre care câțiva se află în stare gravă. Adresăm un mesaj de condoleanțe și consolare familiilor celor trei militari români decedați, colegilor, rudelor, prietenilor și tuturor celor care i-au cunoscut și prețuit. Veșnica lor pomenire din neam în neam!", se arată în mesajul Patriarhiei.

UPDATE: 

Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuţ Toma va fi înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lerești, sat Voinești, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung, toate din județul Argeș.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A trebuit să moară 3 militari zdrobiţi de tehnica armatei. Efectul Valea Urdei Guvernul finanţează componenta de aviație a MAI și MApN pentru misiuni de urgență

07 Jul 2017 7849

Momente emoționante la Brigada 9 Mecanizată Mărășești Ceremonie de comemorarea camarazilor decedați în accidentul din județul Argeș

01 Jul 2017 7532

Oficial Lista militarilor decedați în accidentul din județul Argeș. Doi fuseseră în Afganistan. Cel mai tânăr avea 32 de ani. Cel mai vârstnic 40 de ani

30 Jun 2017 26869