Recrutarea se făcea şi la Constanţa Grupare infracţională suspectată că transporta cetăţeni români în Emiratele Arabe Unite, destructurată de DIICOT

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au destructurat o grupare infracțională  ai cărei membri sunt suspectați că au recrutat, transportat și exploatat 22 de cetățeni români în Emiratele Arabe Unite, unde i-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.
           Începând cu ianuarie 2014, procurorii și polițiștii implicați în instrumentarea cazului au documentat activitatea infracțională a patru persoane față de care există suspiciunea că au comis infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, supunerea la muncă forțată sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
         Din materialul probator administrat în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada septembrie – decembrie 2013, membrii grupării infracţionale, trei români - Grigorescu Cristina, Stoica Remus Ovidiu și Grigorescu Theodor Costin - şi cetăţeanul italian Galli Ilario Ivano, cu vârste între 28 şi 52 de ani, au recrutat, transportat şi exploatat mai multe persoane, de naţionalitate română, în Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.
        Conform ordonanței procurorului DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că recrutarea s-a realizat prin intermediul unei societăţi comerciale, cu sediul în  Timişoara, administrată de cetăţeanul italian, prin postarea anunţurilor pe site-uri online sau publicarea în ziare locale din judeţele, Alba, Constanţa, Dolj, Timiş şi Harghita.
           Victimelor – 22 identificate până în prezent - le era prezentată o ofertă de muncă în domeniul construcţiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe lună, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate și cazare într-un loc decent. Numai că, potrivit anchetatorilor, odată ajunse în Dubai persoanele erau cazate în condiții improprii și nu erau renumerate pentru serviciile prestate.
         Trei din cele patru persoane au fost reținute, astăzi, pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului  D.I.I.C.O.T., fiind introduse în Arestul I.P.J. Timiş. Acestea urmează să fie prezentate magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
         Autoritățile judiciare continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane.
          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o condiție obligatorie pentru formularea propunerii de arestare preventivă. Pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 24

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 171

Justiție Constanța Un bărbat din Egipt ar fi violat o bătrână din Valu lui Traian. A fost trimis în judecată

28 Mar 2024 200

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 191

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 134

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 283

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 287

APM Constanța va emite acord de mediu O firmă din Cluj investește în satul Vadu, comuna Corbu într-o pensiune cu foișor și piscină

28 Mar 2024 244

UPDATE. Autostrada A2, blocată! Sunt coloane de mașini. Iată motivul (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 963

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 203

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 232

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 221

APM Constanța Cine va construi un salon de evenimente festive la Hârșova?

28 Mar 2024 289

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 259

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 249