Reînvie satanismul în România? Biserică incendiată, cruci întoarse, sfinți batjocoriți. Unde s-a întâmplat

O biserică veche de 150 de ani a fost vandalizată şi incendiată de satanişti în comuna Lunca Bradului din Mureş.

Locuitorii localității Lunca Bradului au rămas împietriți la aflarea veștii că Biserica, la care au muncit ani întregi pentru a fi una dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult, a fost distrusă de oameni fără frica lui Dumnezeu, scrie glasulvâlcii.ro.
Când primarul a ajuns la faţa locului, Biserica încă ardea mocnit. A găsit crucile întoarse, pereţii scrijeliţi cu însemne satanice şi mucuri de ţigară în altar.
Pentru că biserica este vizitată zilnic de zeci de turişti, poliţiştilor le este dificil să stabilească faptașii.

Ce este satanismul
Satanismul modern este o filozofie bazată pe Biblia Satanică și pe Biserica lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVeypotrivit Wikipedia.org.
În această filozofie, Satan devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoului.
Denumirea curentului satanist modern pornește de la „Satan”, adversarul spiritual al demiurgului din tradiția religioasă iudeo-creștină, nume folosit pentru a simboliza respingerea de către sataniști a principiilor majore ale religiilor iudeo-creștine.
Simbolul Satan – în satanismul modern nu este zeu, ci doar un simbol pentru dumnezeu, care la rândul lui este performat și satisfăcut de satanistul însuși. LaVey propune că toți zeii sunt creații ale credincioșilor și că în acest fel venerația zeilor este prin extensie, venerația creatorului acestor zei (credinciosul). O dogmă a satanismului modern este: „Eu sunt dumnezeul meu”. Cel mai important eveniment din calendarul satanic este ziua de naștere a credinciosului, aceasta reprezentând și nașterea dumnezeului său. Un fapt surprinzător despre satanismul modern este că Satan, perceput ca „diavol” în cultura populară, nu este venerat, fiind considerat doar un arhetip literar care este un exemplu de opoziție față de umilință și credință. În filozofia laveyană, cultul „diavolului” este văzut ca fiind doar o inversare a creștinismului și o înțelegere greșită a satanismului.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.