Republica Constanţa, stat în stat Nicuşor Constantinescu îşi face referendum privat pe tema regionalizării

Preşedintele CJ Constanţa va cheltui 2 milioane de lei cu această acţiune deşi nu va avea nicio recunoaştere legală. Referendumul va avea totuşi loc în această duminică. Constantinescu spune că se va judeca cu România până la Haga dacă i se desfiinţează judeţul.
Nicuşor Constantinescu e şeful judeţului de aproape 20 de ani. Demersul său ar putea fi un precedent periculos, baronul transformând Constanţa în republică autonomă

Scandal de amploare între autorităţile judeţene şi partidele politice locale pe tema referendumului care urmează să se desfăşoare duminică la Constanţa.

Prefectul Palaz: "Constantinescu vrea să rămână vătaf pe judeţul Constanţa"

Consiliul Judeţean Constanţa, organizatorul referendumului prin care cetăţenii cu drept de vot vor răspunde prin da sau nu la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ teritoriale, judeţul Constanţa”, este acuzat de prefect că acţionează în afara legii. „Este un referendum privat al lui Nicuşor Constantinescu, făcut pe bani publici iar Consiliul Judeţean Constanţa, în mod abuziv, se substituie tuturor atribuţiilor prefectului. Vreau să văd până unde se duce Nicuşor Constantinescu cu cheltuielile inutile ale banului public doar ca să rămână vataf pe judeţul Constanţa”, acuză prefectul Caludiu Palaz.


El susţine că ar fi tras semnale de alarmă şi către Biroul Electoral Judeţean, constituit deja, mai ales că până acum nu i s-ar fi transmis lista cu componenţii secţiilor de votare.

Nicuşor Constantinescu: "Judeţul nostru e înfiinţat încă de la 1878"

Preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, având în spate hotărârea consilierilor prin care s-a aprobat referendumul dar şi decizia irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, care a respins recursul prefectului împotriva referendumului, îşi vede însă în continuare de grafic. El susţine că „pe 6 noiembrie va avea loc acest referendum. Pentru a fi validat, trebuie să participe 50% plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot. Cei care nu vor participa din motive subiective, votează fără să vrea pentru desfiinţarea judeţului Constanţa”.

Aşa că în toate localităţile din judeţ, reprezentaţi ai PSD şi PNL desfăşoară o campanie susţinută prin care cetăţenii sunt chemaţi să salveze judeţul de la pieire. Şi asta pentru că, după cum invocă Nicuşor Constantinescu, „acest referendum are putere de lege, cu el validat, în cazul în care cetăţenii nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţului Constanţa, este opozabil oricărei hotărâri de guvern şi oricărei legi naţionale. Ne putem judeca inclusiv la Haga, Strasbourg şi la celelalte instituţii de justiţie din Europa privind existenţa judeţului nostru care a fost infiinţat încă din  1878”.

Azi prefectul a avut o întâlnire cu primarii


Preşedintele CJC îl acuză pe prefect de abuz în serviciu: „Biroul Electoral Jueţean este constituit, Tribunalul a ales un preşedinte, funcţionează, dacă prefectul nu respectă legea va răspunde pentru ceea ce face, în opinia mea, face abuz în serviciu”. Prefectul de Constanţa anunţă că astăzi, după o întâlnire cu primarii din judeţ, „voi arăta unde a greşit Nicuşor Constantinescu şi cum înţelege el legea, pe cant”.  El susţine că Nicuşor Constantinescu are două soluţii, „ori să insiste în organizarea referendumului şi să cheltuie banul public şi atunci va trebui să răspundă la un moment dat pentru acest lucru, ori să oprească referendumul şi să rămână neplătiţi cei care sunt implicaţi în această acţiune”.
 
Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/republica-constanta-stat-in-stat-nicusor-constantinescu-isi-face-referendum-privat-pe-te-9525.html

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 458

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1840

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1521

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1296

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257