S-a început urmărirea penală in rem în cazul Secției de Arși de la Spitalul Floreasca

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu neregulile descoperite de Corpul de control al ministrului Sănătății la Secția de Arși a Spitalului Floreasca.
 
Vă reamintim, că marţi, guvernul a anunțat că verificările efectuate de Corpul de control al ministrului Sănătății confirmă că Unitatea de îngrijire a arșilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca nu este încă pe deplin funcțională, fiind dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 pentru posibile fapte de natură penală.
 
„În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curții de Conturi a României pentru deficiențele consemnate în raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentației de atribuire a contractului de achiziție aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arșilor gravi și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 București, pentru posibile fapte de natură penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcțiune a Barocamerei și plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL”, se arăta într-un comunicat al Guvernului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dublă anchetă în cazul senatorului PNL Vergil Chițac. Dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și transportul la spital fără izoletă

17 Mar 2020 3556

Coronavirus Oficial de la Parchetul General despre cazul senatorului PNL de Constanța Vergil Chițac

16 Mar 2020 4860

DIICOT lansează „bomba“Urmărire penală după declarațiile maghiarilor

17 Dec 2014 1478

DNA începe urmărirea penală "in rem" în cazul plângerii lui Iohannis privind ordonanţa migraţiei politice

12 Sep 2014 2123

Procurorii DNA au început urmărirea penală în rem ca urmare a unei sesizări a Corpului de Control al primului – ministru

10 Jul 2014 1771