Scandalul cărților scrise în penitenciar Conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur - „N-am coordonat, ci am dat recomandare“

Rectorul Universității Maritime Constanța, conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur, spune că pentru două lucrări ale lui Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea Constanța, doar a dat recomandare.

Legat de comunicatul DNA de astăzi în legătură cu cărțile scrise în penitenciar de persoane condamnate, rectorul UMC a spus: „Eu am dat o recomandare. Nu l-am văzut nicodată pe domnul căruia i-am acordat recomandarea. Am dat o recomandare ca să scrie o lucrare. Faptul că avea studii superioare și a condus ISU Constanța mi s-a părut suficient să poată scrie aceste cărți. Ca autoritate, ISU Constanța a avut activități cu Universitatea Maritimă din Constanța privind situația de urgență, noi deținând  un poligon PSI, un simulator de urgență. Noi, profesorii, dăm recomandări. Dacă n-am fi dat noi, nu știu dacă altcineva ar fi putut da. Ne-a zis nouă cineva să nu mai dăm recomdări? Nu, niciodată. Eu dau recomandări studenților mei care pleacă la angajator, pe navă. Dau foarte multe. Cel puțin la electricieni, aproape câte una săptămânal. Eu îi dau recomandare studentului din ce a făcut în școală, uitându-mă la note, la faptul că nu a fost  pe la etică sau pe la vreo comisie disciplinară“.

„N-am coordonat lucrarea, n-am văzut acea lucrare. A coordona însemna să mă întâlnesc cu acel domn autor și să-i văd un capitol, să-l citesc, să-i spun să mai scoată ceva, să mai adauge. Un om care totuși are studii universitare, care ar putea să scrie și să nu facă altă muncă în folosul comunității, putea să scrie? Putea. Dar avea nevoie de această recomandare. A avut acțiuni legate de cursuri, de examene, de simulatoare, de activități până la urmă didactice, de învățământ, care îl recomandau să scrie o carte. Am considerat  că îl caracterizau suficient de multe abilități, posibilități să facă acest lucru. Ca profesor, puteam să dau recomandare și era conform legii. Și atunci, unde am greșit eu, profesorul?“, a mai spus conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur.

Rectorul UMC se declară dezamăgită de situația creată. „Sunt uimită, bulversată și dezamăgită. Nu așa trebuie rezolvată problema.  Până la urmă, îndeletnicirea de profesor e o meserie. Și nu știu de ce devine periculoasă în ultima vreme. Credeți-mă că așa simt. Aceste lucruri trebuie făcute foarte clar înainte de a ne acuza. Nu așa se face“, a mai spus conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur, care a arătat că la fel s-a petrecut (dând recomandare) şi pentru cartea lui Gabriel Andrei Niculae („Inundaţiile - situaţii de urgenţă cu implicaţii majore pentru populaţie”), apărută la Editura Ex Ponto.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Important pentru absolvenții de liceu Încep înscrierile pentru admiterea la Universitatea Maritimă din Constanța

03 Jul 2023 1347

#Dobrogea143 Prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur, rectorul Universității Maritime din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

27 Nov 2021 3400

Violeta Ciucur, rector al Universității Maritime Constanța, a făcut modificări în firma sa

20 Oct 2021 2653

Universitatea Maritimă din Constanța, coorganizatoarea unei conferințe globale, aflată la a patra ediție

02 Apr 2021 1758

„Este posibil să construim deceniul patru împreună“ Violeta Ciucur, noul rector al Universităţii Maritime din Constanţa

12 Mar 2020 2930

Groupe Eurovest International, controlată de Violeta Ciucur, fost rector al UMC, contract adjudecat de la CN APM Constanța (document)

02 Sep 2019 3193

Averea şi interesele Cornel Panait, vechiul nou rector al Universităţii Maritime din Constanţa (galerie foto + documente)

12 Mar 2016 9054

Scrutinul pentru alegerea noului rector al Universității Maritime Constanța, în plină desfășurare! (galerie foto)

11 Mar 2016 2435

Cornel Panait vs. Ghiorghe Bătrînca! Cine va fi noul rector al Universităţii Maritime din Constanţa?

11 Mar 2016 6220

Alegeri la UMC. Violeta Ciucur s-a retras din cursa pentru ocuparea funcţiei de rector

10 Mar 2016 2898

Profesorul Florin Iordănoaia acuză nereguli Prorectorul Cornel Panait - „Procesul electoral de la UMC nu a fost viciat!“

09 Mar 2016 4626

UPDATE. Acuzaţii grave, privind alegerea rectorului UMC. Florin Iordănoaia - „Procesul electoral a fost viciat grav prin încălcarea legii“

08 Mar 2016 3751

Trei profesori ai UMC, recomandări pentru cărţi scrise în detenţie Deocamdată, niciun vinovat. Comisia de Etică promite un raport (galerie foto)

21 Jan 2016 5642

Ecou după scandalul cărților scrise în penitenciar Comisie de etică, la Universitatea Maritimă Constanţa

19 Jan 2016 2156

„O mână spală pe alta...“ Afacerea rectorului UMC, avizată de ISU să verifice extinctoarele din gări

12 Jan 2016 3131