Şcolile intră sub lupa poliţiştilor!

Șeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca în perioada 9 – 13 mai a.c., să fie intensificate, la nivel național, acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003; acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar).
 
Zilnic, echipaje de poliţie vor fi  prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi efectuate patrulări în zona şcolilor, atât pe parcursul orelor de curs, cât şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.
 
Poliţiştii de la compartimentele de analiză şi prevenirea criminalităţii, împreună cu cei rutieri, sprijiniţi de poliţişti de proximinate, vor continua întâlnirile preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare. De asemenea, Poliţia Română va continua efectuarea de controale periodice privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Astfel, se vor face în permanenţă verificări privind modul de acces în incinta şcolilor şi executarea pazei.
 
La acţiunile desfăşurate se va acționa în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne şi poliţişti comunitari, precum şi cu alţi parteneri (inclusiv asociaţiile părinţilor elevilor şi conducerea unităţilor de învăţământ).
 
Reamintim că, siguranța în școli este o prioritate a Poliției Române, astfel că, de la începutul anului școlar, numărul infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus cu 14%, faţă de perioada similară a anului școlar trecut.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța la școli și grădinițe din Constanța

11 Apr 2024 450

Polițiștii din Constanța, în acțiuni de prevenire a violenței în școli

05 Mar 2024 615

Acțiuni ale polițiștilor la școli din municipiul și județul Constanța

02 Feb 2024 885

Acțiune de control în apropierea școlilor din patru comune din județul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

09 Dec 2023 895

Tribunalul Constanța explică de ce primarul Chițac a câștigat procesul cu Poliția - „În mod evident, primarul nu poate fi considerat conducător al unei unități școlare“

04 Jul 2023 1628

Tulcea Acțiune preventiv-informativă prevenirea violenței în școli. Recomandările polițiștilor

22 Nov 2021 1233

Elevii din Constanța, instruiți astăzi de polițiști

23 Oct 2019 2202

Pentru mai multă siguranță în școli și în zonele adiacente, va crește numărul patrulelor mixte pe străzi

05 Aug 2019 1573

Elevii unei şcoli de şoferi au fost iniţiaţi cu privire la legislaţia rutieră de poliţiştii constănţeni

16 May 2016 1866

Vezi ce nereguli au mai depistat polițiștii. Verificări au avut loc și în școli

01 Jun 2014 1814