Se va interzice vânzarea de ţigări…

 
Cea mai mare oganizație medicală din Norvegia a pus gând rău ţigărilor. această organizaţie are de gând să interzică vânzarea de tigari adulţilor în această ţară, relatează jurnaliştii britanici de la The Independent.
 
Marit Hermansen, preşedintele Asociaţiei Medicale din Norvegia, presează guvernul Gcestei ţări pentru a susţine propunerea de interzicere a vânzării ţigărilor cetaţenilor născuţi după anul 2000.
 

"Nu ar trebui interzis fumatul, însă noi vrem ca tinerii să nu înceapă cu tutunul", spune Hermansen.

 
Organizaţia speră că legislaţia nu le va mai permite tinerilor să cumpere tutun în Norvegia când ajung la 18 ani, care este limita curentă actuală. În 2013, aproximativ 32 de procente din populaţia norvegiană era fumătoare, un pic mai mică faţă de 36% cât era în 2008.
 
Printre tineri, 7 procente au recunoscut că ei fumează zilnic, potrivit statisticilor din această ţară.
 
Asociaţia medicală este conştientă că nu va fi o treabă uşoară, dar consideră că merită să încerce. Scopul declarat al organizaţiei este ca până în 2035 Norvegia să fie o societate în care nu se fumează.
 
De cealaltă parte, în Marea Britanie 8% dintre persoanele tinere de 15 ani fumau zilnic în 2014, un procent mult mai mic decât în urmă cu opt ani, când acest procent se ridica la 20%.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.