Secretarul de stat George Ciamba a participat la dezbaterea “Security Challenges in the Black Sea Region”

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat astăzi, 9 ianuarie 2018, la dezbaterea cu tema “Provocări de securitate în regiunea Mării Negre”, informează MAE. 
 
Evenimentul a fost organizat de New Strategy Center și Center for American Seapower (Hudson Institute, Washington). Dezbaterea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre și modalitățile prin care cooperarea strategică româno-americană poate contribui la edificarea unei regiuni mai sigure.
 
Secretarul de stat George Ciamba s-a referit în intervenția sa la evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, în special în peninsula Crimeea, la consolidarea prezenței militare ruse de-a lungul frontierei cu NATO, precum și la escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei. În acest context, a subliniat importanța implementării depline a deciziilor privind consolidarea posturii de apărare și descurajare aliate, cât și a rolului NATO în proiectarea stabilității dincolo de granițele aliate. ”Cooperarea dintre România și SUA în ceea ce privește securitatea în regiunea Mării Negre reprezintă o dezvoltare naturală a intereselor comune ale celor două țări”, a apreciat George Ciamba.
 
Secretarul de stat a subliniat că țara noastră “nu este doar un beneficiar, ci și un contributor semnificativ la eforturile și acțiunile aliate”, de promovare a securității și stabilității. În context, a evidențiat faptul că România a alocat  2% din PIB pentru apărare, conform angajamentului asumat la Summit-ul NATO din Țara Galilor, în 2014. ”România va continua să-și îndeplinească responsabilitățile care îi revin”, a precizat oficialul român.
 
De asemenea, secretarul de stat a subliniat importanța sprijinirii statelor partenere ale NATO în eforturile acestora de consolidare a propriilor capacități de apărare, precum și în procesul de instruire și pregătire a forțelor, apreciind oportună extinderea programelor aliate de sprijin destinate Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decrete semnate de preşedintele României. Au fost numiţi doi ambasadori

24 Oct 2019 1861

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles

19 Mar 2019 1353

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 2189

Oficial. Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european.

08 Mar 2019 2067

George Ciamba, prezent la cea de-a patra ediție a Forumului Economic de la Delphi

01 Mar 2019 3289

A doua zi a participării ministrului George Ciamba, la Conferința de Securitate de la München (galerie foto)

17 Feb 2019 1747

George Ciamba, prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen

16 Feb 2019 1806

Întrevedere a ministrului George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania

31 Jan 2019 1181

Convorbirile ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu viceprim-ministrul macedonean pentru afaceri europene, Bujar Osmani. Ce au vizat (galerie foto)

28 Jan 2019 1568

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, întrevedere cu reprezentantul UNICEF în România

21 Jan 2019 1580

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie

18 Jan 2019 1494

George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, prezent la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (galerie foto)

16 Jan 2019 1421

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 1677

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în vizită în Republica Macedonia

18 Dec 2018 1498

România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2018 1733