Şefii Google, Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate IT al lui Obama

Şefii Google, Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate cibernetică al preşedintelui Barack Obama, care va avea loc mâine, într-o perioadă în care relaţiile dintre Casa Albă şi companiile din Silicon Valley sunt tensionate de probleme legate de respectarea vieţii private, informează Mediafax.

Preşedintele şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, şi şefii Google, Larry Page and Eric Schmidt, au fost invitaţi dar nu vor fi prezenţi la conferinţa de la Stanford University, potrivit companiilor, transmite Bloomberg, relatează Mediafax.

Şeful Apple, Tim Cook, intenţionează să participe la evenimentul la care Obama urmează să susţină un discurs major şi să patroneze un prânz privat.

Industria tehnologică a fost o sursă vitală de sprijin politic, contribuţii de campanie şi asistenţă în dezvoltarea unor tactici high-tech pentru Obama, atunci când a câştigat preşedinţia în 2008 şi 2012. Relaţiile sale cu sectorul IT s-au întăutăţit între timp, companiile intrând în conflict cu administraţia Obama din cauza spionajului guvernamental şi a dorinţei de a preoteja drepturile utilizatorilor şi clienţilor la viaţa privată, notează Mediafax.


Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.