Șefii Parlamentului, întâlnire cu atașatul SUA

 
Șefii Parlamentului se vor întâlni astăzi cu atașatul SUA, Dean Thompson, pentru a discuta despre modificările aduse la Codul Penal și de Procedură Penală, informează B1 TV.

La discuții va participa și șeful adjunct al misiunii germane. Solicitarea acestei întrevederi a fost făcută de Dean Thompson în urmă cu două zile.

Discuțiile vor viza modificările aduse la Codul Penal și de Proceduă Penală, în contextul în care recent, Ambasada SUA și Ambasada Marii Britanii își exprimau îngrijorarea cu privire la aceste schimbări.

„Ambasada Statelor Unite este în continuare îngrijorată de modificările aduse Codurilor Penal şi de Procedură Penală. Orice modificări aduse acestor coduri trebuie analizate cu atenţie şi în mod transparent de toate părţile interesate, pentru a se asigura că aceste modificări nu subminează progresele recente obţinute de România în consolidarea statului de drept şi în lupta anti-corupţie”, se arată într-un comunicat al Ambasadei. 

„Urmărim îndeaproape și am luat notă de preocupările semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de Procedura Penală și a Codului Penal. Așa cum recomandă raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, Parlamentul trebuie să sprijine instituțiile sistemului judiciar și statul de drept”, se arată în mesajul transmis de Ambasada Marii Britanii la București”, este mesajul transmis de Ambasada Marii Britanii.



Sursa: B1 TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.