Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reales

 
Csaba Ferenc Asztalos a fost reales, astăzi, în funcția președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru un nou mandat de cinci ani, de către membrii Colegiului director ai instituției, potrivit romanialibera.ro. 

Asztalos a fost ales președinte dintre cei nouă membri ai Colegiului director cu unanimitate de voturi. El este președintele CNCD din 2010 și a mai ocupat această funcție în perioada 2005 - 2009.

Tot astăzi a fost aleasă vicepreședinte Claudia Popa, pentru un mandat de doi ani și șase luni.

În aceeași ședință, a fost ales purtător de cuvânt al Colegiului director Istvan Haller.

Noul Colegiu director al CNCD și-a ales joi conducerea, după ce șase din cei nouă membri, cărora le expirau mandatele, au fost numiți luna aceasta, după alegerea lor în Parlament.

Dintre cei care erau deja în Colegiul director, au candidat și au primit noi mandate Csaba Asztalos, Claudia Popa, Cristian Jura şi Luminiţa Gheorghiu, iar dintre celelalte candidaturi au fost aleși doi noi membri în conducereaCNCD - Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog Social, şi Ilie Dincă, din partea minorităţilor. Alături de ei, au rămas în colegiu Theodora Bertzi, Maria Lazăr şi Istvan Haller.

Csaba Asztalos a fost propus de UDMR pentru un nou mandat în Colegiul director al CNCD. În vârstă de 41 de ani, el a avut două mandate ca preşedinte al CNCD, în perioada 2005 - 2009 şi din aprilie 2010 până în prezent, şi a mai fost membru al Colegiului director al CNCD în perioada 2002 - 2005. A fost consilierul lui Marko Bela, în calitatea acestuia din urmă de viceprim-ministru, din ianuarie până în aprilie 2010, în domeniul combaterii discriminării şi protecţiei minorităţilor naţionale, precum şi în calitatea de preşedinte al UDMR, din 1999 până în 2002. Asztalos a fost şi consilier al preşedintelui-director general al Rompetrol, între 2001 şi 2005.



Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.