Senatorul Gigi Chiru îl interpelează pe Victor Ponta în legătură cu destianţia banilor încasaţi de ANAF de pe litoral

 
Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare primului-ministru Victor Ponta referitoare la destinaţia banilor încasaţi de ANAF pe litoral. După 1 Mai Victor Ponta a declarat că, de frica ANAF şi în urma controalelor instituţiei, pe litoral, la Mamaia, s-a facturat cât pentru un întreg sezon.
 
Aşadar, sumele strânse de la comercianţii de pe litoral au depăşit cu mult planul de încasări şi de amenzi pentru întreg sezonul estival. Mai mult, vara abia începe, iar sezonul, oficial, debutează abia la jumătatea lunii iunie. Deci, dacă ar fi să ne luăm după mini-vacanța de 1 Mai, încasările din această vară vor fi fabuloase, crede senatorul constănţean.
 
„În opinia mea, sumele încasate de la comercianţii de pe litoral ar trebui să se regăsească și în investiţiile din judeţul Constanţa, în infrastructură şi turism. Toate localităţile judeţului Constanţa ar trebui să se bucure de aceşti bani, pentru că afacerile înfloritoare, aşa cum reiese din încasări, îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru”, i s-a adresat prim-ministrului, prin intermediul interpelării, senatorul Christian Gigi Chiru.
 
Parlamentarul constănţean a subliniat faptul că litoralul duce lipsă de finanţare, aşa cum şi localităţile din judeţul Constanţa au nevoie de bani de la Guvern pentru modernizare şi pentru alte investiţii importante pentru comunitate. Litoralul românesc tinde să piardă în cursa modernizării față de litoralul bulgar, litoralul turcesc și față de alte alte destinații turistice, din cauza lipsei investițiilor, lipsei modernizării obiectivelor culturale și istorice, a unei infrastructuri care să permită deplasarea rapidă a turiștilor.
 
„Pot înțelege anumite măsuri „drastice” în conformitate cu legea, din partea ANAF, doar atunci când voi vedea implicarea Guvernului pentru a investi în infrastructură și pentru a crește interesul față de litoralul românesc. Astfel, ar ajuta comunitatea locală, ar încuraja comercianții și ar avea posibilitatea de a-i controla conform legii. Nu mi se pare normal ca statul, prin Guvern, să ceară, fără a oferi un ajutor comercianților. Domnule prim-ministru, Guvernul ar trebui să caute soluții în vederea prelungirii sezonului estival, în așa fel încât să nu avem două luni de turism, ci trei luni, atât cât ţine vara. Dezvoltarea activității aeroporturilor locale, astfel încât acestea să fie conectate la marile noduri aeriene europene, ar putea crește numărul de turiști pe litoralul românesc”, se arată în interpelarea senatorului Chiru.
 
Acesta i-a sugerat primului-ministru Victor Ponta să propună aplicarea unor facilităţi fiscale comercianţilor care aduc la bugetul de stat sumele importante despre care aţi vorbit. De asemenea, l-a întrebat ce procent din încasările de pe litoral va fi alocat pentru investiţiile din judeţul Constanţa şi la ce sumă se ridică încasările de pe litoral în sezonul 2014 și ce încasări au fost în mini-vacanța de 1 mai 2015.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interpelare pe tema podului de la Agigea adresată ministrului Transporturilor

12 Oct 2016 2409

Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, privind situația din Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu

06 Oct 2016 2106

Comunicat de presă - Senatorul Christian Gigi Chiru

05 Apr 2016 1761

Propunere de includere a Cazinoului pe lista monumentelor UNESCO

05 Apr 2016 1800

Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare primului-ministru Victor Ponta referitoare la destinaţia banilor încasaţi de ANAF pe litoral

12 May 2015 1099

Senatorul Christian Gigi Chiru doreşte înfiinţarea unui spital de pediatrie în Constanţa

05 May 2015 1557

Înfiinţarea unui spital de pediatrie în Constanţa

05 May 2015 1261

Senatorul Gigi Chiru l-a interpelat pe ministrul Ioan Rus cu privire la legalitatea încredinţării Aeroportului Tuzla unui privat

03 Sep 2014 2594