Serbia Portul Constanţa a primit premiul „Dunavski Captain” la Forumul de afaceri al Dunării

În perioada 27 – 29 octombrie 2014, directorul general al CN „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, Valeriu Nicolae Ionescu a participat la cel de-al treilea „Forum de afaceri al Dunării”, în Serbia, prilej cu care Portul Constanţa a primit premiul „Dunavski Captain”.
 
Anul acesta, în premieră, premiul "Dunavski Captain" a fost acordat celor mai buni reprezentanţi a businessului naţional din ţările dunărene, CN „APM” SA Constanţa fiind reprezentanta României .
         
Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comerţ din Serbia, CN „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa fiind nominalizată ca fiind cel mai bun partener din România, cu o contribuţie importantă în cadrul programului de cooperare transfrontalieră.
         
Unul dintre criteriile acordării acestui premiu a fost reprezentant de evoluţia traficului de mărfuri dintre Portul Constanţa şi porturile din Serbia, de la un milion de tone mărfuri în 2007, la aproape 7 milioane tone în 2013. Aceste rezultate sunt un indicator important care arată potenţialul de colaborare dintre cele două părţi.
         
Premiul îl reprezintă pe Misa Anastasijevic – “Captain Mişa”, om de afaceri şi filantrop din secolul 19, care a recunoscut posibilităţile pe care le oferă Dunărea şi a investit în 77 porturi de pe fluviu. Numele lui Misa Anastasijevic este asociat cu comerţul pe Dunăre, dar şi cu prietenia ce leagă cele două popoare, sârb şi român. Captain Misa a murit la Bucureşti, în anul 1885.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.