Sinagoga din Tulcea a intrat în reabilitare

Comunitatea evreiască din Tulcea a inaugurat, astăzi, în prezența autorităților locale, investiția referitoare la reabilitarea Templului Coral (sinagoga) de pe strada Babadag din municipiu. Finanţarea vine de la Guvern. Ceremonia a început cu dezvelirea plăcilor de marmură, în cinstea celor care au contribuit la renovarea sinagogii și un serviciu religios săvârșit de rabinul Rafael Shaffer şi de prim–cantorul Iosef Adler.
 
„Reabilitarea unei clădiri de patrimoniu aduce un plus de valoare județului nostru și demonstrează, încă o dată, faptul că suntem conștienți de valorile noastre și suntem capabili  să evidențiem una dintre caracteristicile definitorii pentru Nordul Dobrogei: multiculturalitatea acestui complex etnic. Templul Coral, construit în urmă cu peste un secol, este una dintre puținele clădiri care s-au păstrat din fostul cartier evreiesc“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat.
 
Mâine, de la ora 11.00, la Sala „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Judeţean, este programată lansarea cărții „Romanul unui Evreu”, de Carol Feldman, după care, de la ora 12.00, va avea loc Simpozionul „Evreii din Dobrogea de Nord“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sinagoga din Constanța a rămas în ruină

28 Sep 2014 4504