Șoferul care a omorât cinci persoane într-o stație a fost reținut pentru 24 de ore

 
Șoferul care în 4 aprilie a intrat cu mașina într-un grup de persoane, aflate într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, a fost pus astăzi oficial sub acuzație și reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, pentru ucidere din culpă, potrivit IPJ Brăila. Având în vedere că nu se poate deplasa, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila, în urma accidentului pe care l-a provocat, Marius Negoiță, în vârstă de 27 de ani, a fost audiat pe patul de spital. Negoiță va fi prezentat mâine instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
 
Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicină Legală Iași, autorul accidentului nu a consumat droguri în ziua producerii accidentului. Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iași infirmă astfel analizele preliminare făcute în ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila, care arătau că șoferul consumase droguri. Potrivit specialiștilor, există posibilitatea ca aparatele să fi fost păcălite de faptul că șoferul lua medicamente pentru epilepsie, o boală pe care o ascundea de zece ani.
 
Negoiță i-a ascuns medicului de familie că ar avea această boală, dar și atunci când s-a angajat, în august 2015, ca agent de securitate, completând o declarație pe proprie răspundere că nu suferă de nicio boală. Potrivit informațiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilaș, actele sale medicale din momentul angajării "au fost în regulă", iar pe perioada cât a fost angajat a fost "liniștit, și-a văzut de treabă și nu a creat probleme".
 
Anchetatorii care se ocupă de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tânărului, deoarece poliția nu avea informații că Negoiță suferea de epilepsie. Marius Negoiță are permis de conducere de șapte ani, în urmă cu doi ani s-a căsătorit și de o lună este tatăl unui băiețel.
 
Amintim că în acel teribil accident, cinci oameni au murit și alți doi au fost răniți. Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul de luni dimineață, de la Brăila, sunt patru femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 41 de ani. Conform unui comunicat remis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un tânăr a murit în urma unui accident rutier. Iată ce nereguli au constatat polițiștii din județul Brăila

14 Jan 2024 1011

UPDATE Accident la Brăila. O autoutilitară a lovit un tir ce se afla oprit. Un șofer a ajuns la spital

12 Jan 2024 948

Accident rutier grav în județul Brăila Circulația rutieră oprită pe DN 2B, în urma coliziunii dintre o autoutilitară și un autocamion

12 Jan 2024 780

Accident rutier pe DN 21, între localitățile Bărăganul și Însurăței, județul Brăila

06 Jan 2024 1127

Accident grav în județul Brăila Un șofer de 18 ani a intrat într-o autospecială dintr-un filtru al Poliției, la Bărăganu. Iată ce s-a întâmplat (FOTO+VIDEO)

24 Nov 2023 6576

Brăila Un polițist a lovit mortal cu mașina un copil

02 Nov 2023 921

O femeie din județul Brăila a murit în urma unui accident rutier. Ce spun polițiștii

25 Oct 2023 1351

Un autoturism s-a răsturnat pe DN 2B Brăila – Buzău, Traficul, blocat în zonă

14 Oct 2023 851

Șofer sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat, implicat într-un accident în județul Brăila. Suspectul, reținut

04 Oct 2023 929

Anchetă în cazul unui accident rutier soldat cu decesul unui copil de 3 ani. Ce au stabilit anchetatorii

06 Sep 2023 846

Planul Roșu activat după un grav accident rutier! Autocar cu peste 70 de turiști din Republica Moldova, implicat (GALERIE FOTO)

26 Aug 2023 1629

Persoană decedată într-un accident rutier în județul Brăila. Un autoturism și un TIR, implicate

18 May 2023 1969

Un șofer a urcat cu mașina pe sensul giratoriu de la ieșire din Constanța, spre Valu lui Traian (FOTO+VIDEO)

08 Apr 2023 18016

„Daună totală“ Victorie în instanță pentru un șofer din Constanța! Cum a „îngenunchiat“ Consiliul Județean Brăila

21 Mar 2023 1856

Tragedie în județul Brăila! Accident cu fugă de la locul faptei

26 Dec 2022 1804