Sorin Blejnar, seful vamilor Viorel Comanita si fostul sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu, cercetati de DNA pentru complicitate la evaziune cu petrol

-sorin-blejnar.jpgFostul sef al ANAF Sorin Blejnar, seful vamilor Viorel Comanita, si fostul sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu sunt cercetati de DNA, alaturi de omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Aproximativ 40 de perchezitii au fost derulate de anchetatorii anticoruptie in acest caz.

Potrivit surselor citate, procurorii anticoruptie ar fi dispus printr-o ordonanta data in dosarul 54/2011 punerea sub invinuire a fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, al sefului Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita, si al fostului sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta, Dan Florin Secareanu.

Si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, este invinuit in acest caz.

Potrivit surselor citate, cei patru sunt cercetati pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemes, sotia sa si concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumita calitate, iar dupa intrarea in tara acestia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioara. Sursele citate precizeaza ca prin aceasta procedura ilegala s-a urmarit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere, in timp ce ele erau vandute in realitate pe piata neagra la o suma mult mai ridicata.

In acest fel a aparut evaziune fiscala cercetata de procurorii anticoruptie. Referitor la Blejnar, Comanita si Secareanu, sursele citate mentioneaza ca cei trei ar fi avut cunostinta de activitatile ilegale ale firmelor lui Nemes, context in care fie nu au intervenit, fie le-au sprijinit.

Potrivit surselor citate, pana la momentul difuzarii acestei stiri, Secareanu a fost audiat de anchetatori, acesta aratandu-le ca nu doreste sa dea nicio declaratie.


Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta, Dan Florin Secareanu, a fost ridicat de anchetatori, luni, de pe autostrada A2, pentru a fi dus in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat intr-un "caz vast" de evaziune fiscala, a anuntat in cursul zilei Mediafax, citand surse judiciare.

La acest moment se mai afla la sediul DNA in vederea audierii alte sapte persoane administratori ai celor 24 de firme vizate in aceasta ancheta.


Sursele citate nu au putut mentiona precis daca fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost citat pana la acest moment de anchetatori in acest caz.

UPDATE: Sorin Blejnar: Nu am fost instiintat oficial de DNA ca as fi cercetat in vreun dosar

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat intr-o interventie la Romania TV, ca "respinge cu fermitate aceste informatii". "Nu am fost instiintat oficial de DNA cu privire la faptul ca as fi cercetat, anchetat, invinuit in vreun dosar... Nu am niciun fel de implicare in protejarea vreunei afaceri ori societati comerciale. Nu ma niciun fel de probleme cu justitia, pentru ca nu am facut nimic", a spus Blejnar.

Sursa: Anticoruptie.hotnews.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, va administra Tetacons SRL pentru următorii 20 de ani

02 Feb 2022 2589

Condamnat în Dosarul „Motorina“ Radu Nemeş poate fi eliberat condiționat. Intervine DNA Constanța

17 Jan 2022 2895

Sorin Blejnar, fost șef ANAF, eliberat condiționat. A fost condamnat pentru corupție

15 Oct 2021 2057

Toader Buzarbici Filipescu, din Mangalia, socrul fostului șef al ANAF, a preluat Ladise International Consulting SRL

10 Aug 2021 2410

Opt ani de închisoare pentru un afacerist din Constanța. A fost cercetat într-unul dintre cele mai cunoscute dosare penale din România

27 Feb 2021 6085

DNA. Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi alţi inculpaţi, trimişi în judecată pentru luare de mită

22 Aug 2019 2235

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

07 May 2019 2129

Sorin Blejnar şi fostul şef al SIPI Constanţa, achitaţi în dosarul „Motorina“. Radu Nemeş, condamnat

16 Apr 2019 3538

Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina". Decizia ÎCCJ este definitivă

15 Apr 2019 1977

Instanţa supremă a finalizat dezbaterile în dosarul ''Motorina''. Printre cei judecați în dosar este și fostul şef al DGIPI Constanţa

27 Mar 2019 2023

Un procuror de la DIICOT şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României

27 Mar 2019 1896

Dosarul Motorina a primit un nou termen. DNA acuză un prejudiciu de aproximativ 56 de milioane de euro

04 Feb 2019 2768

Dosarul Motorina, redeschis azi la Înalta Curte

17 Dec 2018 2644

Dosarul Motorina, amânat pentru decembrie

29 Nov 2018 2714

Trei judecători de la Înalta Curte analizează azi dosarul „Motorina“. DNA acuză - prejudiciu de zeci de milioane de euro

07 Aug 2018 2753