Statutul avocaților a fost modificat

 
Potrivit Monitorului Oficial al României, partea I, numărul 649/27.VIII.2015, Uniunea Națională a Barourilor din România a luat o hotărâre privind completarea Statutului profesiei de avocat adoptat prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România.
 
Astfel, după articolul 41 se introduce un nou articol, articolul 41¹.
 
„(1) Este interzis avocatului ca în exercitarea oricărei activități din cele prevăzute la art. 3 din Lege să colaboreze în orice mod cu persoane fizice sau juridice care îndeplinesc acte ori desfășoară fără drept activități specifice profesiei de avocat.
 
(2) Încălcarea prevederilor alin (1) constituie abatere disciplinară gravă și se sancționează cu excluderea din profesie“
 
La articolul 71, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1¹).
 
„(1¹) Nu pot face parte din consiliul baroului avocații care au datorii scadente privind taxele și contribuțiile stabilite pentru formarea bugetului UNBR și al Baroului, precum și a fondurilor Casei de Asigurări a Avocaților și ale filialelor”.
 
După articolul 86 se introduce un nou articol, articolul 86¹.
 
„Art. 86¹: Președintele de onoare al UNBR care nu este membru al organelor de conducere ale profesiei constituite la nivelul UNBR poate participa, fără drept de vot, la lucrările acestor organe”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.