Stiripesurse Sponsorizările primite de medici de la firmele farmaceutice ar putea fi interzise

Șeful Corpului de control al premierului susține că ar fi de acord cu o eventuală interzicere a sponsorizărilor pe care le primesc medicii de la firmele farmaceutice, precizând că astefl de relații între medici și firmele de medicamente sunt "cel puţin conflict de interese", informează stiripesurse.ro.

„E cel puţin conflict de interese. Adică nu poți fi obiectiv ca medic să prescrii cel mai bun medicament în momentul în care o companie farmaceutică ți-a finanțat deplasarea la un congres. Este un fenomen larg şi, dacă vreţi, tocmai asta e şi problema. În orice industrie există colaborări între specialiști și companiile implicate, dar de aici până la a sponsoriza orice medic de familie sau farmacist lucrurile par să o fi luat razna”, a declarat Valentin Mircea.

Potrivit legii privind reforma în domeniul sănătății, „exercitarea profesiei de medic este incompatibilă cu calitatea de angajat sau colaborator al unităților de producție ori de distribuție de produse farmaceutice sau materiale sanitare", a mai subliniat șeful Corpului de control al premierului, potrivit stiripesurse.ro.

În anul 2014, peste 160 de milioane lei au ajuns, de la 90 companii farmaceutice la cadre medicale și asociațiile profesionale ale acestora.

Mai multe pe stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Avram Marius

19 Jun, 2016 12:44

Acest aspect reprezinta doar ...varful aisbergului,in sistemul de sanatate.Trebuiesc reconsiderate si alte probleme,cum ar fi: licitatiile/achizitiile,despartirea definitiva a sistemului se stat de cel privat,in sensul ca,banii sa fie indreptati doar catre stat,iar cei care-si permit sa se trateze pe banii lor la privat,casa de sanatate sa nu decoteze niciun leu catre privati,iar medicii/asistentele etc. care lucreaza la stat, sa nu aiba voie sa lucreze si la privat.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.