Surse - În dosar apare numele lui George Karam Comisionar vamal arestat la domiciliu. Ar fi cerut mită unui afacerist

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cercetează un comisionar vamal pentru că ar fi cerut mită de la un om de afaceri.
Potrivit primelor date, cel luat în colimator de procurori este Adrian Moldoveanu iar azi a fost propus Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare la domiciliu.
Moldoveanu ar fi cerut mită 1000 de euro însă ar fi primit 500 de euro şi 1500 de lei. Surse judiciare arată că omul de afaceri ar fi trebuit să transporte un container de mere în Egipt, iar comisionarul vamal ar fi trebuit să-l ajute să obţină un document specific acestei proceduri.

Minuta Tribunalului Constanţa:

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. (... ) Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul MOLDOVEANU ADRIAN, pe o durată de 30 zile, de la data de 10.09.2015 la data de 09.10.2015, inclusiv. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din Constanţa, (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.  În baza art. 221alin. (4) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Respinge cererea de luare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat ca nefondată. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10.09.2015“.

În acest dosar ar apărea, potrivit unor surse judiciare, şi numele lui George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea restaurantul Beirut, din Constanţa. 

Recent, Karam a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, pentru complicitate la abuz în serviciu, construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, primirea în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi pentru 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Amintim că restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.

Karam l-ar fi denunţat pe Cicerone Dincă, poliţist de frontieră în cadrul Gărzii de Coastă, care i-ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă procurorul care a instrumentat dosarul mai sus precizat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Container cu ţigări nedeclarate, descoperit în Portul Constanţa. Ce s-a stabilit în urma verificărilor (video)

17 Apr 2021 2255

Comisionar vamal, condamnat definitiv la Curtea de Apel Constanţa

29 Feb 2016 2664

Ar fi cerut mită unui afacerist Adrian Moldoveanu, comisionar vamal, condamnat

23 Nov 2015 2181

Ar fi cerut mită unui afacerist Începe judecata lui Adrian Moldoveanu, comisionar vamal arestat la domiciliu

26 Oct 2015 1440