Suspiciune reclamată de studenţi. Un profesor universitar este bănuit că vinde subiectele la examene

Un student în anul 2 la Drept, senator în Senatul Universităţii, susţine că are informaţii despre un profesor universitar care ar vinde studenților subiectele la examene. Deși el spune că există martori, studenții respectivi nu vor să își asume public informația, temându-se cel mai probabil de consecințe.
 

”Universitatea "Ovidius" Constanța este în plină sesiune de examene, iar în acest context, aflu astăzi că la una din facultățile de renume, un profesor distribuie anticipat studenților subiectele examenului său contra sumei de 500 €. Dacă această poveste se dovedește a fi adevărată, eu unul voi face tot ceea ce îmi stă în putință să îl trimit în spatele gratiilor. Atât pe el, cât și persoanele implicate în colectarea sumelor.
Așadar, rog pe această cale toți cunoscuții să se abțină de la orice fel de gest de "atenție", iar în cazul în care cunosc astfel de situații să mi le semnaleze pentru a lua măsuri.
E nevoie de încă o defilare cu cătușe a profesorilor universitari ca fenomenul să fie combătut?”, a scris acesta pe Facebook, la #stopcoruptiei.

 
Studentul spune că nu a primit numele profesorului, deoarece persoana care i-a divulgat informația se teme. Cert este că este vorba despre Facultatea de Farmacie și un profesor care predă o materie de anul 2. Prorectorul Alexandru Bobe l-a sunat pe studentul senator pentru a cere mai multe informaţii.
Purtătorul de cuvânt al Universităţii Ovidius, Daniel Citirigă, a informat Facultatea de Farmacie despre postare, urmând ca prodecanul  să-l informeze pe rectorul Sorin Rugină despre această situație.
 

”Nu am incriminat nimic până la acest moment, dar, si așa cum v-am spus și mai devreme, mai întâi voi căuta dovezile în susținerea confirmării celor relatate de mine prin postarea de azi. Nu mă joc cu astfel de situații. Mesajul meu este însă unul de prevenție și sper ca posibilii făptuitori să se sesiseze și să nu ajungem să discutăm despre dare și luare de mită. Sper că domnul rector va prezenta o poziție oficială privind corupția din mediul universitar și conform campaniei inițiate de acesta „Nu Corupției! Un mediu academic curat!” să descurajeze actele de corupție din Universitate”, a mai scris studentul senator. 



Imediat după postare, au apărut și reacțiile, așa cum puteți vedea in fotografii. 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspiciune de mită electorală în comuna Cerchezu. Fratele primarului ar fi oferit șacoșe cu alimente alegătorilor

24 Nov 2019 3584

Poliţistul Adrian Ciprian Moldoveanu, cercetat sub control judiciar

09 Jul 2015 2267