Târg de universităţi, licee şi tabere de vară, organizat la Constanța

Peste 60 de universităţi şi licee de elită din Europa vor fi prezente la „Săptămâna educaţiei în străinătate”, care se va desfăşura între 2 şi 9 martie în Bucureşti şi Constanţa , au anunţat joi organizatorii.

Manifestarea va include trei târguri specializate de studii liceale şi universitare, precum şi de tabere de vară în străinătate. Evenimentul se desfăşoară aproape de sfârşitul campaniei de admitere pentru universităţile din Olanda, Danemarca, Franţa şi Elveţia.

Totodată, în cadrul târgurilor de studii universitare, cei interesaţi să studieze la o instituţie de învăţământ superior din Marea Britanie vor avea o a doua şansă pentru a se înscrie la studii, având în vedere că sesiunea oficială de aplicaţii s-a încheiat în această ţară pe 15 ianuarie. Acest lucru va fi posibil prin procedura „On Spot Admission” pe care universităţile britanice o vor aplica în zilele de târg printr-un interviu de 15 minute. Candidaţii care susţin cu succes interviul vor primi o scrisoare de „admitere condiţionată” şi vor fi admişi în mod automat, după prezentarea ulterioară a diplomei de bacalaureat sau de Licenţă şi a rezultatului testului de limbă străină.

Potrivit organizatorilor, două universităţi din Marea Britanie au anunţat un sprijin financiar suplimentar pentru fiecare candidat admis din România. Astfel, Universitatea din Salford va oferi o bursă socială specială de 1.500 de lire sterline, care va fi acordată în mod automat în numerar pentru fiecare student din România înscris la studii universitar. Universitatea mai acordă şi o bursă suplimentară de 2.000 de lire sterline pentru studenţi cu rezultate remarcabile, precum şi câte 1.500 şi 4.000 de lire sterline reducere din taxele de studiu pentru masterate şi MBA.

De asemenea, Universitatea Bradford a anunţat că oferă burse speciale pentru toţi solicitanţii din România, cu diplome notate peste 9.00. Aceştia vor primi 3.500 de lire sterline în primul an şi alte 1.000 de lire sterline în anii doi şi trei, dacă vor păstra performanţele academice. Toţi ceilalţi cetăţeni români vor prmi 500 de lire în mod automat, în momentul înscrierii.  

 Şi Olanda oferă admitere timpurie pentru români şi va face înscrieri în timpul evenimentului, pentru a le oferi locuri la cele mai populare programe.

 „Săptămâna educaţiei în străinătate” va aduce în România şi colegii de elită din Marea Britanie, Elveţia şi Germania. În special pentru elevii români vor fi acordate burse cuprinse între 30 şi 70% din taxele de şcolarizare. De asemenea, organizatorii vor lansa un concurs de burse pentru elevii de 16 ani, prin care aceştia vor avea ocazia să îşi finalizeze studiile liceale în străinătate şi să obţină o diplomă britanică, la preţuri mai mici comparativ cu învăţământul privat din România.

 Programul manifestării mai include seminarii specializate pentru elevi şi părinţi, susţinute în colaborare cu studenţi români care învaţă deja în străinătate.

 Participanţii la manifestare vor mai avea ocazia să beneficieze de consultaţii gratuite şi să aleagă cea mai potrivită tabără de limbi străine în altă ţară, din peste 300 de propuneri.

Târgul pentru studii universitare va avea loc în zilele de 2 şi 3 martie în Bucureşti, la Hotelul Hilton. De asemenea, pe 8 şi 9 martie se va desfăşura în Bucureşti, tot la Hotelul Hilton, un târg dedicat studiilor liceale şi taberelor de vară în străinătate. În Constanţa va avea loc pe 7 martie, la Hotelul Ibis, un târg de universităţi, licee şi tabere de vară în străinătate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Destinația Mamaia Constanța, în atenția tour-operatorilor din Germania

07 Mar 2024 410

OMD Mamaia Pregătiri pentru Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

04 Mar 2024 730

Pe modelul Bazarului „Gorbaciov” Târgul de la Obor din Constanța va fi demolat. Este invocat riscul seismic ridicat

28 Feb 2024 5683

Muzeul de Artă Populară Constanța dă start-ul Târgului de mărțișoare, ediția a XIX-a

22 Feb 2024 498

Județul Tulcea, prezent cu un stand dedicat la Târgul Național de Turism al României, ediția de primăvară

15 Feb 2024 503

Muzeul de Artă Populară Constanța se pregătește de Mărțișor. Când are loc a 19-a ediție a târgului

26 Jan 2024 928

Activități pentru copii la Târgul de Crăciun de la Constanța

19 Dec 2023 667

Știri Constanța Moș Crăciun aduce Caravana Coca-Cola la Târgul de Crăciun de la Constanța!

18 Dec 2023 1253

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

16 Dec 2023 939

Alina Eremia și-a sărbătorit ziua de naștere pe scena Târgului de Crăciun, din Constanța

16 Dec 2023 869

Știri Constanța Mario Fresh și Alina Eremia vin la Târgul de Crăciun din Parcul Teatrului „Oleg Danovski” Constanța

15 Dec 2023 801

Constanța Pregătiri intense în Piața Ovidiu! Se montează luminițele pentru Sărbătorile de iarnă (GALERIE FOTO)

14 Dec 2023 1002

Târg de Crăciun la Castelul Regal Săvârşin. Iată în ce perioadă

10 Dec 2023 886

Sondaj de opinie 80% din respondenți nu sunt mulțumiți de cum arată Târgul de Crăciun Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski

10 Dec 2023 997

Știri Constanța Roata Panoramică din Parcul Oleg Danovski, din nou în funcțiune!

06 Dec 2023 1263