Telefoanele cu Android la mâna a doua, vândute cu tot cu date

 
Cine are un telefon cu sistemul de operare Android şi vrea să îl vândă ar trebui să se gândească o clipă la datele pe care le-a stocat cât l-a folosit. Unele fişiere şi informaţii nu se şterg nici măcar atunci când sistemul este readus la aşa-numitele setări din fabrică. Aşa că în mâna noului posesor al telefonului pot ajunge fotografiile compromiţătoare, corespondenţa şi chiar parolele fostului proprietar, relatează romanialibera.ro.

Piaţa telefoanelor mobile la mâna a doua este una uriaşă. Dintre ele, 630 de milioane sunt dotate cu sistemul de operare Android. Majoritatea telefoanelor ar putea stoca în continuare fişiere şi date personale ale foştilor posesori, arată cercetătorii Univeristăţii din Cambridge. Aceştia au adus la setările din fabrică mai multe telefoane HTC, LG, Motorola şi Samsung care funcţionează cu Android. De pe toate au reuşit să recupe­reze SMS-uri, parole ale conturilor Google, conversaţii realizate prin aplicaţiile de mesagerie şi mail.

Atunci când apelează la funcţia revenirii la setările din fabrică, posesorii telefoanelor tind să creadă că toate fişierele şi aplicaţiile sunt şterse. Însă, prin experimentul lor cercetătorii din Cambridge au demonstrat că arhitectura sistemelor de operare este făcută în aşa fel încât unele date sunt imposibil de înlăturat.

Un expert în securitate cibernetică a declarat pentru CNN Money că singura modalitate prin care pot fi protejate datele personale este ca telefonul să fie distrus.

Totuşi, şansele ca telefonul la mâna a doua să fie cumpărat de un infractor cibernetic, dornic să se folosească informaţiile private ale fostului posesor, sunt mici. Iar mulţi vânzători de telefoane uzate sunt dispuşi să îşi asume chiar şi acest risc dacă preţul oferit de cumpărător este unul bun, scrie romanialibera.ro.

Google le recomandă vânzătorilor de telefoane la mâna a doua să reseteze mai întâi telefonul de la distanţă, ca şi cum ar fi furat, mai apoi să facă o revenire la setările din fabrică şi, dacă este posibil, să facă o actualizare a sistemului de operare Android.  




Sursa: romanialibera.ro

Sursa foto: argebiz.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord în UE pentru introducerea unui încărcător universal pentru toate dispozitivele mobile

07 Jun 2022 1062

Sms-uri capcană lansate de atacatori în perioada Paștelui. Mulți români s-au trezit spionați prin propriile telefoane

27 Apr 2022 1415

Atac cibernetic ce vizează utilizatorii Android si iOS! Avertismentul operatorilor de telefonie mobilă

27 Apr 2022 2362

Atenție la aplicațiile false pe care le puteți descărca pe telefonul mobil. Tineri din Constanța păcăliți cu o aplicație falsă (galerie foto)

22 Mar 2019 1532

Decizie Google. Ce se va întâmpla pe 1 martie

08 Feb 2017 2679

Aplicaţia care îţi cere să îi spui cum te simţi

19 Oct 2016 1711

Sute de aplicații din Google Play, infectate cu un virus ce transformă telefoanele în instrumente de extragere a informațiilor

02 Oct 2016 2113

Crezi că ai un telefon sigur? Hackerii demonstrează că nu este așa!

05 Aug 2015 1839

Cum afli ce aplicaţii solicită cel mai mult bateria telefonului

26 Jul 2015 1674

Vine cu Android și Windows 10! Ce poate să facă acest telefon de top

27 Apr 2015 1807

Primul telefon din lume cu o funcție unică! Ce vei putea face cu acest telefon care vine la un preț mic

22 Mar 2015 1484

Google loveste piaţa de gadgeturi Prima tabletă care rulează noul Android Lollipop, Nexus 9

16 Oct 2014 1756

go4it.ro Nokia X - telefonul cu Android pe care toţi îl aşteptam?

15 May 2014 3745

COSMOTE România, primul operator care introduce în portofoliul său Nokia X Dual SIM, lansat la Mobile World Congress

06 May 2014 1460