Telescopul Hubble a reușit „să fure” imagini dintr-o furtună spațială

Telescopul Spaţial Hubble al NASA a reușit să capteze o imagine dintr-o furtună de gaze strălucitoare şi praf întunecat, produsă într-una dintre galexiile satelit ale Caii Lactee, Marele Nor al lui Magelan (MNM), potrivit Agenţiei Spaţiale Europene, citat de hotnews.ro.
 
Scenă furtunoasă arată un incubator stelar cunoscut sub numele de N159. Această regiune conţine multe stele tinere cu activitate ridicată. Ele emit lumina ultravioletă intensă, care face că hidrogenul din apropieresa strălucească, şi torenţi de vânt interstelar care taie margini, arce şi filamente în materialul înconjurător.
 
În inima acestui nor cosmic se află Nebuloasă Papillon, o regiune în formă de fluture. Se crede că acest obiect mic şi dens este strâns legat de primele etape ale formării masive a stelelor.
 
Imaginea a fost realizată de instrumentul Advanced Camera for Surveys al Hubble. Regiunea a fost fotografiată anterior de instrumentul Wide Field Planetary Camera 2 al Hubble, care a dezvăluit în premieră existenţa Nebuloasei Papillon, mai spune sursa menționată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că... Telescopul spațial Hubble a fost lansat pe 24 aprilie 1990

24 Apr 2021 1228

Va costa un miliard de dolari Cel mai mare telescop din lume va fi amplasat în Chile

04 Jun 2015 1342

Telescopul spațial care a revoluționat astronomia Hubble împlineşte 25 de ani

24 Apr 2015 1529

Imagini superbe cu galaxia "vecină" Andromeda, surprinse de telescopul Hubble (video)

23 Jan 2015 2808

Frumusețea explozivă a unei stele muribunde, surprinsă de telescopul Hubble

14 Oct 2014 1648