Teodor Gavriș, director în cadrul CFR Călători, revocat din funcţie, după ce a fost arestat pentru fapte de corupţie

Conducerea CFR Călători a dispus revocarea din funcție și suspendarea din activitate a directorului de tracțiune Teodor Gavriș, ca urmare a implicării acestuia de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar penal, au anunțat, vineri, reprezentanți ai companiei de cale ferată, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit DNA, Gavriș ar fi implicat în 'comiterea unor infracțiuni legate de activitatea desfășurată în cadrul companiei'.

Amintim că ieri un număr de şapte persoane reţinute în dosarul de corupţie în care au avut loc mai multe percheziţii, inclusiv la CFR Călători şi CFR Marfă, au primit, în noaptea de miercuri spre joi, mandate de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Persoanele arestate preventiv sunt omul de afaceri Călin Mitică, fostul director din CFR Călători Teodor Gavriş, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Mădărăşan, directorul de infrastructură SC Transferoviar Grup SA, Ştefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, şi directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Bărbăcuţi.

De asemenea, în urma pecheziţiilor DNA, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control să verifice legalitatea contractelor de achiziţii la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA privind serviciile de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant, ca urmare a unui dosar de infracţiuni de corupţie instrumentat de DNA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.