Tinerii de la “Ion Banescu” au aflat despre oportunitatile ce le pot avea la DMHI

dsc_8282-1024x687.jpgMarţi, 04 octombrie 2011, a avut loc în sala Amfiteatru a Grupului Scolar Industrial „Ion Banescu", simpozionul „Incredere si Pasiune in Viitorul Resurselor Umane". La acest eveniment au participat reprezentanti ai Daewoo Mangalia Heavy Industries - Andrei Mihai, senior manager Departament Resurse Umane DMHI, Sachir Nurten, Group Leader Secţia Educaţie şi Instruire, Carmen Szabo, manager Resurse Umane si Nicoleta Serea, dir. adj. al Grupului Scolar Industrial Ion Banescu, instituţie ce este principalul formator al viitorilor muncitori calificati in constructii navale din zona.

Acest simpozion este unul dintr-o serie initiata de catre CESA (Community of European Shipyards Association) in cadrul editiei Saptamana Santierelor Navale din Europa (03 - 07 octombrie 2011) si se desfasoara sub genericul „Priveste viitorul - un ocean de oportunitati". Simpozioane similare au loc si la santierele din Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Oltenita, Giurgiu, Orsova si Turnu Severin, sub coordonarea ANCONAV - membru al CESA. Scopul acestor evenimente este promovarea unei imagini corecte a santierelor navale si atragerea fortei de munca spre acest sector de activitate.

„Sunt format și legat de școala din Mangalia. Reprezint cea mai importantă întreprindere din localitatea noastră. Întâlnirea este inclusă într-un amplu program al Asociației Europene a Constructorilor de Nave ce are ca membru ANCONAV din care face parte și DMHI, alături de șantierele din Galați, Constanța, Brăila. În cadrul acestei acțiuni încercăm să promovăm ceea ce și-a propus industria navală, aceasta fiind un factor principal de angajare a absolvenților. Din păcate, circumstanțele actuale nu sunt cele mai favorabile, având în vedere faptul că Extremul Orient și China absorb o pondere foarte mare de lucrări privind construcția de nave. China, de exemplu, oferă subvenții și finanțări, care determină ca prețul pe piață să fie o povară pentru industria navală din România. Cu cât un șantier oferă prețuri reduse pentru același produs, cu atât armatorii se îndreaptă către China sau alte state. Cu toate acestea, ne străduim ca șantierul să aibă tot mai multe comenzi și să funcționeze la capacitate. O altă prioritate a noastră o reprezintă promovarea, în rândul tinerilor, a domeniului industriei navale ce oferă satisfacții multiple, începâd de la un salariu atractiv, până la posibilitatea avansărilor în funcții. Grupul Școlar Industrial continuă să rămână un partener al șantierului, un formator de resurse umane cu care dorim să colaborăm cât mai mult timp. Trebuie să precizez faptul că de-a lungul anilor, DMHI a contribuit la asigurarea dotărilor tehnice ale liceului. În schimb, cu ajutorul liceului am reușit să creăm Școala de maiștri care ne-a dat mulți angajați", a declarat directorul Compartimentului de Resurse Umane din cadrul DMHI, Mihai Andrei.

Acesta a răspuns la întrebările elevilor precizând care sunt avantajele unui salariat DMHI. „Astfel, pe lângă salariul mediu brut negociat de 2030 lei/ lună, angajații pot efectua maximum 32 ore suplimentare plătite, la care se poate adăuga un spor de 100%. În plus, se acordă tichete de masă, telefoane mobile cu abonamente foarte avantajoase, bilete de tratament, transport etc. După ce au fost angajați în urma susținerii unui interviu, salariații sunt preluați de către coordonatori și instruiți, DMHI deținând un centru specializat în acest sens".

În prezent, în șantier lucrează 2900 salariați la care se adaugă alți 2800 angajați ai firmelor subcontractoare. Conducerea șantierului ia în calcul realizarea unor studii ce au ca scop lărgirea obiectului de activitate, în sensul derulării unor altfel de activități. Mai precis, se au în vedere obținerea energiei eoliene sau realizarea unor mici termocentrale plutitoare, așa cum se produc la șantierul-mamă din Coreea. Acolo se construiesc astfel de termocentrale pentru Africa, dar nu numai. De asemenea, șantierul se poate axa pe realizarea unor sisteme de epurare pentru apele uzate, amplasate pe platforme plutitoare, cât și pe sisteme de foraj marin pentru țiței.

În încheierea întâlnirii a fost prezentat un documentar privind activitatea șantierului, urmat de un tur al companiei care a fost vizitată de către peste 30 de elevi ai Grupului Școlar Industrial "Ion Bănescu".

Sursa: Editiadesud.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța anunță Se oprește apa în zona centrală!

18 Jul 2023 3071

E-Distribuție Dobrogea Se întrerupe curentul în Medgidia, Năvodari, Mereni și Aliman. Iată cine este afectat

18 Jul 2023 1088

Report de peste 3 milioane de euro la Joker şi de peste 1 milion de euro la 6/49, la tragerile de duminică

08 Sep 2019 1843

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea ministrului Valer-Daniel Breaz pentru dezinformare

08 Sep 2019 2088

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 12868

ANM Cum va fi vremea în aprilie

31 Mar 2019 2146

Atenţie! Poliţia Locală verifică dacă aţi plătit taxa de parcare prin SMS în zonele special amenajate

21 Oct 2018 6138

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 2522

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

29 Jul 2018 3665

Filmul intitulat “Marea Unire- România, la 100 de ani” va putea fi urmărit pe un ecran gigant în Piaţa Ovidiu

27 Jul 2018 2190

A fost dezastru. Cantități de apă pe metrul pătrat în județul Constanța. Unde a fost, ieri, recordul de precipitații

29 Jul 2017 5410

Cutremur în România în această noapte. Distanța epicentru - principalele orașe din sud-estul României

29 Jul 2017 4675

Accident rutier grav la Cernavodă din cauza unui strănut. Un autoturism a intrat într-un microbuz aflat în stație. Două victime. Șoferul este preot (galerie foto+video)

16 Jul 2017 24086

Cutremur în România în această dimineață. Ieri a fost un lanț de alte patru. Zona seismică Vrancea foarte activă

14 Jul 2017 5183

Cutremur semnificativ în România în această noapte. Ce magnitudine a avut și la ce distanță a fost epicentrul față de orașele județului Constanța

13 Jul 2017 16898