Toți cetățenii români aflați în zonele calamitate de uraganul Irma au fost evacuați

Eforturile susţinute ale Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au condus la evacuarea ultimilor 7 cetăţeni români aflaţi în insula Tortola, prin Barbados-Londra, cu destinaţia finală Bucureşti.
 
În prezent, numărul cetăţenilor români care au fost evacuaţi, cu sprijinul MAE, din zonele calamitate de uraganul Irma este de 21. În cadrul procesului de evacuare, Celula de Criză a MAE a acţionat în vederea repatrierii, în siguranţă, a tuturor persoanelor afectate care au solicitat sprijin, ca urmare a fenomenelor extreme. Echipele consulare mobile au oferit asistenţă permanentă în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii.
 
Celula de Criză, activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice române în zona calamitată de uraganul IRMA, a funcţionat în regim de permanență (24/7).
 
Autoritățile au emis o nouă atenționare meteorologică ca urmare a apariţiei uraganului Maria care afectează,  în această perioadă, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din zonă să respecte recomandările și instrucțiunile emise de autoritățile locale.
 
Celula de Criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, monitorizează evoluţia noului fenomen meteorologic şi păstrează legătura cu autorităţile competente pentru a interveni în caz de nevoie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încă 5 cetăţeni români evacuaţi din zona calamitată de uraganul Irma

14 Sep 2017 1645

Trei cetăţeni români aflaţi în Insula Saint Martin, evacuaţi din calea uraganului Irma cu ajutorul Celulei de Criză din cadrul MAE

12 Sep 2017 1565

Atenţionare de călătorie pentru SUA. Sunt condiții meteorologice severe pentru statul Florida cauzate de evoluţia uraganului Irma

11 Sep 2017 2148

Precizări cu privire la celula de criză activată de MAE Unde pot apela românii afectați de uraganul Irma

10 Sep 2017 2109

Uraganul Irma se aproprie de SUA Românii din statul Florida, afectați de inundații, vânt și ploi masive

08 Sep 2017 2326

Celulă de criză activată la nivelul MAE după cutremurul din Mexic și uraganul IRMA

08 Sep 2017 2229

Oficial de la MAE. Nouă cetățeni români se află în zona afectată de uraganul Irma. În ce stare sunt aceștia

07 Sep 2017 1972

Vila lui Dinu Patriciu, devastată de uraganul Irma

07 Sep 2017 4384

Trei români sunt de negăsit după ce uraganul Irma a lovit regiunea Caraibe

07 Sep 2017 2947

Atenționare de călătorie pentru Statele Unite ale Americii. Sunt anunțate condiții meteorologice severe în statul Florida şi zone insulare din Caraibe

06 Sep 2017 1945