Tradiționalul turneu de șah Trofeul Techirghiol și Campionatul național de șah clasic, rapid și blitz și-a stabilit învingătorii

 
Clubului Sportiv Victoria Techirghiol și Primăria orașului Techirghiol a organizat, în perioada 3-11 iulie, atât tradiționalul turneu internațional de șah Trofeul Techirghiol, aflat la a 25-a ediție, cât și Campionatul național de șah clasic, rapid și blitz, pentru sportivii veterani, categorii de vârstă 50-65 și 65-90 ani.
 
Competiția s-a desfășurat în saloanele restaurantului Droma`s, participând peste 170 de șahiști și șahiste, juniori  junioare, seniori,  senioare, veterani și veterane, antrenori și însoțitori ai copiilor.
 
Competițiile au fost arbitrate de arbitrul internațional Ioan Dinu Nicula și de Claudiu Iordache, președintele Comisiei județene de șah Constanța, directoruul turneului fiind maestrul internațional și antrenor emerit ing. Mircea Pavlov. 
 
Titlul de campion național la șah classic veterani a revenit sportivului constănțean, Kutnic Alexandru Francisc de la Clubul Sissa din Constanța, iar titlul la feminin a revenit sportivei Adoamnei Roxana de la Clubul CS Universitatea Arad.
 
În concursul Trofeul Techirghiol  și în competițiile de șah rapid și blitz veterani luptă dârză pentru primele locuri a continuat până în ultima rundă desfășurată în ziua de  11 iulie, la ora 9.00. Primul loc și trofeul Techirghiol a revenit lui Aurelian Ciobanu de la Clubul Municipal de șah Galați. Premiul special pentru cel mai bun rezultat al unui junior din Techirghiol a revenit lui Daniel Enache.
 
Festivitatea de premiere care a avut loc la ora 14.00, a fost onorata de prezența prefectului județului Constanța, Ion Constantin, a  primarului orașului Techirghiol Adrian Stan și a  vicepreședintelui Uninunii Europene de Șah, Ionuț Dobronauteanu. Toți premiații au primit  cupe, medalii, diplome,  premii în bani și publicații șahiste de mare valoare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șah. Trofeul Techirghiol - „Mircea Pavlov“ Micii sportivi ai CSM Constanța, pe podium (GALERIE FOTO)

19 Jul 2023 1068

Axiopolis Cernavodă a câștigat din nou finala județeană a Cupei României

10 Jun 2023 4336

Șah La Techirghiol se dispută Trofeul „Mircea Pavlov” și Campionatul Național de veterani (galerie foto)

07 Jul 2021 2772

Ediţia a treia Trofeul Liga Old-Boys Constanţa aduce în lumina reflectoarelor echipe de tradiţie, dar şi nume noi

29 Nov 2019 4686

Ce meciuri se joacă astăzi la Trofeul Liga Old-Boys Constanţa

20 Jan 2019 4811

Sportul minţii pentru copii şi seniori Trofeul Techirghiol la şah devine Trofeul „Mircea Pavlov“ Techirghiol (galerie foto)

13 Jul 2017 3629

Trei zile de spectacol la Techirghiol De vineri până duminică, suntem invitaţi la Festivalul Naţional Concurs „Glasul Speranţelor“

23 Jun 2016 2813

La Cumpăna, micii fotbalişti se întrec la Trofeul „Corsarul“

06 May 2016 2252

Comunicat de presa Clubul Sportiv Victoria Techirghiol

13 Jul 2015 3213

Un sportiv din Techirghiol, câştigătorul Turneului A din cadrul Festivalului internaţional de şah „Trofeul litoralului“

03 Jul 2015 1945