Traficanţi bulgari prinşi în timp ce transportau ilegal mai mulţi migranţi

Poliţiştii de frontieră au depistat 14 cetățeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria cu ajutorul a cinci călăuze bulgare care, după ce i-au ajutat să treacă frontiera din Bulgaria, ar fi trebuit să îi transporte până în Germania.

Potrivit comunicatului oficial, cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar fata de călăuzele bulgare a fost emisa ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca in cursul zilei de azi sa fie prezentaţi in fata  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
 

În urma activităților informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanta – Postul de Poliție Albești, au documentat activitatea infracţională a cinci cetăţeni bulgari implicaţi în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, care au facilitat trecerea peste frontiera a unui grup de migranţi în scopul de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În data de 03.10.2017, în jurul orei 01.10, o echipă formată din lucrători ai Postului de Poliție Albești a informat poliţiştii de frontieră că în apropierea localităţii de frontieră Albești au identificat un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos și care nu își justifică prezența în zonă. Imediat o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia a preluat persoanele reținute, iar cu ocazia cercetărilor efectuate a stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni irakieni, trei bărbaţi, cinci femei şi 6 minori.

În acelaşi timp s-au extins cercetările, iar în zonă a fost identificat în trafic autoturismul marca Opel, model Zafira, înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau patru cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. De asemenea, pe raza municipiului Mangalia a mai fost identificat un microbuz marca Mercedes Sprinter, în interiorul căruia se afla un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 28 ani. Având suspiciuni cu privire la scopul prezentei în zona şi întrucât se încadrau în profilul de risc, aceștia au fost conduși la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări.

În timpul cercetărilor, cetăţenii irakieni au declarat că intenționau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor cinci cetăţeni bulgari. Grupul urma să fie preluat şi transportat cu cele doua autovehicule pana in apropierea frontierei de vest.

În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru cei 5 cetăţeni bulgari.

Conform Acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor, autoturismele folosite in activitatea infracţională au fost ridicate în vederea confiscării, iar fata de călăuzele bulgare a fost emisa ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi în faţa  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 476

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 550

Organizația Internațională pentru Migrație Aproape 1.000 de migranţi şi refugiaţi au murit în 2023 în încercarea de a ajunge în Europa via Mediterana centrală

08 Jan 2024 663

Peste 30.000 de migranţi au ajuns ilegal pe coastele Marii Britanii în 2023 traversând Canalul Mânecii

01 Jan 2024 763

Trei migranţi găsiţi morţi! Anunțul serviciile de salvare maritimă

31 Dec 2023 748

Constanța Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la frontiera terestră cu Bulgaria

29 Dec 2023 673

Craiova Arestări și rețineri într-un caz de trafic de migranți!

03 Dec 2023 823

Percheziții la persoane bănuite de trafic de migranți! Cum acționau suspecții

23 Nov 2023 680

Reţea de trafic de migranţi de origine vietnameză, destructurată cu suportul EUROPOL (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 800

IGI În această săptămână, 42 de străini au fost depistați în situații ilegale. Ce au mai descoperit polițiștii de imigrări

27 Oct 2023 601

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 638

Poliția de Frontieră Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore. 90 de fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini

27 Oct 2023 616

Un nou caz de trafic de migranți, în Timiș! Zeci migranți, transportați în mod ilegal

26 Oct 2023 648

IGI Doi cetățeni pakistanezi, depistați ilegal în Iași. Străinilor le-au fost emise decizii de returnare

24 Oct 2023 929

Opt cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascuşi în portbagajele unor maşini transportate pe o platformă (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 529