Traian Basescu a promulgat legea referendumului. Iata despre ce este vorba

Presedintele ​​Traian Basescu a promulgat in seara zilei de 14 decembrie legea privind organizarea referendumului.
Legea permite validarea unui referendum daca la urne au venit 30% dintre alegatorii inscrisi pe liste, si nu 50% dintre alegatori, cum era pina acum.
Traian Basescu anuntase anterior ca va face uz de prerogativele sale pentru a intirzia cit mai mult intrarea in vigoare a acestei noi prevederi, astfel incit sa devina imposibila aplicarea sa la un potential referendum pentru modificarea Constitutiei organizat odata cu alegerile prezidentiale de anul viitor.
Victor Ponta anuntase si el, in replica la declaratiile presedintelui, ca daca acesta nu va promulga legea in interiorul perioadei prevazute de Constitutie, legea va fi prmulgata cu semnaturile celor doi presedinti ai camerelor Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea.

sursa: hotnes.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a solicitat CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

18 May 2019 1517

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 6087

Când se va discuta la CCR sesizarea lui Iohannis, privind modificarea Legii referendumului

09 Jan 2019 1299

Rezultatele finale ale Referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Referendumul nu este valid

08 Oct 2018 1770

Referendum. Coaliția pentru familie „Facem un ultim apel să înceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul întregii țări“

07 Oct 2018 2122

Vrea o lege a litoralului şi referendum la Eforie Ovidiu Brăiloiu - „Am dat în judecată Apele Române pentru prăbușirea falezei“

23 Apr 2016 3811

Editorial Românii vor… parlamentarul dispune

22 Apr 2016 2354