Traian Băsescu despre politică „În politică nu am avut numai succese, am avut şi eşecuri”

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că va lua o decizie privind data declanşării referendumului pe tema parlamentului unicameral după ce vor fi finalizate două etape: adoptarea noii legi a referendumului şi adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. Băsescu a subliniat că va declanşa consultarea populară cu cel puţin o săptămână înainte de referendumul privind revizuirea Constituţiei.

- Privind referendumul pe care il va iniţia pe tema parlamentului unicameral: Inteleg că la Comisia juridică a fost aprobat. Sper să fie un vot şi în plen, indiferent cum ar fi, dar m-ar bucura să fie pozitiv şi doar pentru buna colaborare intre preşedinte şi Parlament sunt convins că voi primi acest semnal din partea parlamentului. Referendumul va fi declanşat după ce se intamplă 2 lucruri: adoptarea noii legi a referendumului şi adoptarea de către Parlament a Constituţiei revizuite. În acest interval voi lua decizia, sau după ce se petrec, voi lua decizia cu privire la dată. Nu există din punctul meu de vedere nicio diferenţă între referendum validat cu 30% sau cu 50%. Voi declanşa referendumul în ambele condiţii dacă voi cosntata că Parlamentul nu respectă referendumul din 2009.

- Pe ce subiecte nu se intelege România cu Rusia: Fiecare avem puncte de vedere diferite. Noi declarăm elementele de scut antirachetă ca fiind defensiv, partea rusă a exprimat neîncredere că aceste echipamente n-ar fi utilizate şi împotriva unor rachete ruseşti. Rămâne să crească încrederea. Deocamdată n-am nicio invitaţie in Rusia, m-aş duce. Dar merge ministrul de Externe săptămâna viitoare.

- Luati in calcul referendum 2 in 1: Nu. Referendumul pe care eu il propun va fi cel putin cu o săptămână înainte de cel privind revizuirea Constituţiei. În politică nu am avut numai succese, am avut şi eşecuri. Dacă nu, imi asum responsabilitatea. O infrângere e o înfrângere în politică.
- Intrebat dacă merge maîne la Parlament: De ce să merg? Vor să mă suspende?

 



 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 307

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 573

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 373

Cumpărări directe Primăria Costinești cumpără sistem video de supraveghere de la GMB Computers, pentru străzile din comună!

22 Apr 2024 323

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 617

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 548

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 656

Ședinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanţa. Iată ce se va discuta

19 Apr 2024 957

MAEDin Agenda de lucru a MAE 19 aprilie 2024, vă semnalăm

19 Apr 2024 248

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1633

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1474

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 851

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 949

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 378

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 519