Concurs de proiecte Traian Cliante, Delia Cornea şi Marian Zidaru vor să devină manageri la MINAC



În urma evaluării anuale a managementului Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) organizate de Consiliul Județean Constanța (CJC), activitatea fostului manager  Gabriel Custurea nu a obținut nota necesară continuării activității, fiind notată astfel: analiza raportului anual de activitate 5,96 și susținerea raportului de activitate 5,79 (nota finală fiind 5,87). Gabriel Custurea a contestat Raportul de evaluare, iar contestația acestuia a fost respinsă. Între timp a fost numit un director interimar, al instituției până la organizarea unui concurs de manageriat, persoana lui Traian Cliante. Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Ovidiu Chircă, la sfârşitul lunii are loc analiza proiectelor de management pentru ce care doresc să devină managerii MINAC, iar pe 12 septembrie are loc proba de susţinere a proiectelor de management sub forma unui interviu, pentru desemnarea noii conduceri a insituţiei de cultură constănţene.

În aceste zile are loc selecţia dosarelor. Potrivit CJC, au fost depuse trei proiecte de management. Unul dintre cei care şi-au depus dosarul pentru concurs este managerul interimar, Traian Cliante.  Ceilalţi doi sunt Marian Zidaru, fost angajat al Direcţiei de Cultură şi Delia Roxana Cornea, muzeograf şi responsabil proiecte în cadrul MINAC.

Citeşte şi: 
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie merită un manager în afara influenţelor politice. Va pune CJC capăt „domniei” lui Haşotti la MINAC?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a închiriat un spațiu de depozitare. Cine îl pune la dispoziție (DOCUMENT)

09 Apr 2024 454

Angajații din cadrul MINA Constanța, Muzeului de Artă, Muzeului de Artă Populară și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” declanșează, azi, greva japoneză. Ce revendicări au

04 Apr 2024 550

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 602

Expoziția „Dobrogea Otomană în documente și artefacte de epocă” este găzduită de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Cine a adus contribuții din partea MINA Constanța

31 Mar 2024 487

Vernisajul expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” va avea loc MINA Constanța

20 Mar 2024 505

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, partener al Muzeului de Istorie a Moldovei în cadrul expoziției „Lulele, imamele și tabachere. De la Kustenge la Iasbazar”

19 Mar 2024 513

MINAC închiriază imobil cu destinația de depozitare materiale arheologice și documente administrative pentru următorii 3 ani. Până când se depun ofertele?

14 Mar 2024 597

Constănțenii, invitați la expoziția „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, lansată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 722

LIVE TEXT Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 602

Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale” va avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

07 Mar 2024 666

Exponatul lunii martie, la MINAC În luna dedicată femeii - statuete de teracotă descoperite la Tomis ce reprezintă personaje feminine

04 Mar 2024 469

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 831

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1721

Descoperire importantă a arheologilor Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța! Ce au găsit într-o necropolă din apropierea Tomis-ului

14 Feb 2024 952

Constanța Catalogul expoziției Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut a văzut lumina tiparului

10 Feb 2024 645