UPDATE. Ar fi trebuit să tranziteze Portul Constanţa Transport de cocaină neagră, interceptat la Timişoara (video)

Poliţiştii BCCO au făcut o captură uriaşă de droguri la Timişoara, 70 de kg de cocaină neagră. Drogurile erau ascunse în obiecte de mobilier. Drogurile ar fi provenit din Venezuela şi ar fi fost destinate pieţei din Spania. Patru persoane, cetăţeni venezueleni, vor fi conduse la audieri, după ce au fost reţinute pentru că transportau stupefiantele.
 
Cocaina neagră este un drog foarte rar, greu de depistat, pentru că nu există reactivi folosiţi în cazul său.
 
Potrivit anchetatorilor, transportul de cocaină trebuia să treacă inițial prin Portul Constanța, dar după ce autoritățile judiciare germane au intrat pe fir, traficanții au modificat traseul, iar drogurile au trecut prin vama Otopeni, de unde au fost transportate mai departe, la Timișoara, acolo unde au și fost confiscate.

UPDATE - Comunicat DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Direcţia Antidrog au capturat cantitatea de peste 70 kilograme cocaină care era disimulată în obiecte de mobilier din lemn. 

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că suspecţii, un cetăţean venezuelean,   un cetăţean  columbian şi un cetăţean  român au  introdus pe cale maritimă, în România, pe ruta Ecuador-Germania- Portul Constanţa Sud Agigea- Timişoara, cantitatea de peste 70 kg cocaină. Transportul urma să tranziteze România, destinaţia finală fiind Spania.

    S-a reţinut că drogurile de mare risc erau procurate din Ecuador iar pentru a nu fi depistate  au fost injectate în pereţii interiori ai unor corpuri de mobilă. De asemenea, pentru a disimula drogurile, suspecţii au  schimbat proprietăţile acestora prin prelucrare, obţinând cocaină de culoare neagră.

    Valoarea de piaţă a drogurilor este de 4.200.000 de euro.

    Procurorii D.I.I.C.O.T. au monitorizat activitatea infracţională a suspecţilor  în mod coordonat şi în cooperare cu  Vama Germană, National Crime Agency şi National Police din Marea Britanie precum şi cu autorităţile din Spania.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: realitatea.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cocaina de la Marea Neagră“ Tribunalul Tulcea, termen nou într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România! (VIDEO)

30 Aug 2023 1073

Droguri de 600 de milioane de euro Tribunalul Tulcea, un nou termen în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ (VIDEO)

11 Apr 2022 8431

„Vedetă“ de talie internațională, la un pas de arestare la Tulcea. Cine este personajul și când se va lua prima decizie

06 Sep 2021 2765

Tulcea. Veste bună pentru cei doi polițiști rutieri trimiși în judecată în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“

05 May 2021 2615

Tulcea. Încă două noi arestări în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“!

20 Apr 2021 3142

Polițiștii din dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ rămân sub control judiciar

29 Jul 2020 1847

„Cocaina de la Marea Neagră“ Unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România a ajuns în instanță. Operațiunea a primit numele de cod „Frații Grimm“. Iată motivul

16 Jul 2020 1869

Chestorul Ioan Buda va sesiza Parchetul cu privire la șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea, pentru drogurile din Marea Neagra

15 Jul 2019 3490

Cazul „Cocaină pe litoralul românesc“ Drogurile din Marea Neagră, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului Bulgariei (galerie foto)

11 Apr 2019 3962

Milioane de euro prin nisip. Pachet cu droguri găsit, azi noapte, pe plaja Mării Negre. Cocaină puritate 90%

07 Apr 2019 8501