Trei persoane din Brăila, reținute pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”

 
Poliţiştii din Brăila au reţinut doi bărbaţi şi o femeie care ar fi înşelat trei persoane cu aproape 58.000 de lei, prin metoda „accidentul”.
 
Duminică, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au reţinut doi bărbaţi, de 17 şi 31 de ani, şi o femeie, de 36 de ani, toţi din Brăila, pentru comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie - noiembrie, bărbatul de 17 ani ar fi ridicat mai multe sume de bani de la părţile vătămate, provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „accidentul”.
 
Bărbatul de 31 de ani este bănuit că l-ar fi trimis pe tânăr să ridice banii de la domiciliile persoanelor vătămate, care erau contactate telefonic anterior de un bărbat încarcerat într-un penitenciar, cercetat în aceeaşi cauză, care s-ar fi recomandat ca poliţist sau procuror.
 
Acesta le-ar fi spus persoanelor vătămate faptul că fiul sau fiica lor a comis un accident rutier soldat cu victime. Ulterior, banii obţinuţi de la acestea, aproximativ 58.000 de lei, au ajuns la femeia de 36 de ani.
 
Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
 
Ieri, cei în cauză au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a dispus faţă de minor  măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar faţă de ceilalţi doi, Judecătoria Brăila a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română recomandă:
 
„Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

 
Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.
 
Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.”
 
„Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.
 
Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:
 
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
 
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
 
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
 
2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
 
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
 
De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.
 
Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.”, este mesajul transmis de Poliția Română.
 
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii.



Sursa foto: husi.info

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „Accidentul” încă face victime. Un tânăr din Constanța a fost prins in flagrant în timp ce încerca să înșele o persoană în acest mod (VIDEO)

11 Dec 2023 1013

Percheziții ale polițiștilor, în București, într-un dosar de înșelăciune. Metoda „Accidentul” încă face victime

24 Nov 2023 780

Metoda "Accidentul" revine! Cazul unei bătrâne de 82 ani

23 Sep 2023 1004

Percheziții la domiciile infractorilor cu metoda „accidentul“ în mai multe județe din România. Descoperiri șocante, declarațiile polițiștilor (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 710

Anunț important MAI Metoda „accidentul“ ia amploare în rândul infractorilor din România! Câți bani strâng indivizii

09 Aug 2023 806

Percheziții astăzi! Cei care practică metoda „accidentul” vizitați de polițiști! (VIDEO)

09 Aug 2023 963

IPJ Brăila,,Campanie de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ,,accidentul”

16 Mar 2023 727

Șase ani cu executare pentru un fost comisar de penitenciare din Tulcea! Se cere rejudecarea dosarului

13 Mar 2023 3938

Percheziţii în judeţul Constanţa! Un bărbat suspectat de înşelăciuni prin metoda Accidentul, reţinut

19 Feb 2023 2347

​Atenție la înșelăciuni! Iată ce ne recomandă polițiștii constănțeni

27 Jan 2023 1137

Tragedie pentru un șofer Urmărit de polițiști, un bărbat care tocmai înșelase prin "metoda accidentul" a murit după ce s-a răsturnat cu mașina pe un câmp

12 Dec 2022 1645

Constănțean, înșelat să achite transportul cu elicopterul SMURD din Constanța în București

03 Nov 2022 1945

Metoda „Accidentul“ face victime la Constanța. Doi tineri au înșelat un bărbat de 82 de ani. Suspecții, reținuți

16 Oct 2022 1960

Atenție la înșelăciuni! Ce metode folosesc infractorii pentru a sustrage bani. Sfaturi de la polițiștii IPJ Constanța pentru a nu fi păgubiți

09 Sep 2022 1809

Atenție la înșelăciunile prin telefon! Ce trebuie să știți pentru a nu cădea victime înșelăciunilor

01 Sep 2022 1393