Turiştii au stat la cozi ca să voteze în staţiunea Mamaia (galerie foto)

IMG_9727.jpgCu nisipul pe tălpi şi cu prosopul de plajă sub braţ, turiştii s-au îngrămădit pe ultima sută de metri la urnele din Mamaia.
După ora 21.00, cel mai aglomerat centru era cel de la hotel Cleopatra.

Peste 20 de turişti aşteptau cuminţi la coadă pentru a-şi exprima opţiunea de vot. Vasile Caplea din Brăila a spus că a venit să voteze pentru a le fi mai bine copiilor săi. A aflat de faptul că în staţiunea Mamaia s-au amenajat centre de vot de pe fluturaşii care au fost răspândiţi din elicopter. Nu este pentru prima dată când vine pe litoralul românesc. Cel mai mult îl deranjează mizeria pe care turiştii o lasă pe plajă.

Fratele său, Gheorghe Caplea, a spus că îşi doreşte ca în urma votului să fie o altă atitudine faţă de prostimea din ţara aceasta. Soţia acestuia, Florentina, speră să fie create locuri de muncă pentru tineri. Fetiţa celor doi, Veronica, deşi încă departe de ziua în care îşi va putea exprima opţiunea electorală, vrea ca după acest referendum familia ei să aibă mai mulţi bani.

„Indiferent de rezultat, toţi hoţii ar trebui să plece de la guvernare!"

Familia Molnar din Satu Mare a venit la urne convinsă că trebuie „să se întâmple ceva bun şi-n ţara aceasta". „Am venit la vot cu gânduri bune. Ne dorim să ne meargă bine, să trăim bine într-adevăr", a mărturisit Monica Molnar. Soţul acesteia, Marius îşi doreşte că în urma votului să se întâmple o schimbare, indiferent de rezultat. „Toţi hoţii ar trebui să plece de la guvernare", a mărturisit acesta. Cei doi au venit la mare în urmă cu cinci zile, însă s-au declarat nemulţumiţi de proastele servicii şi de preţul mare solicitat pentru acestea.

„Venim de 11 ani la Mamaia. Anul acesta suntem cazaţi la un hotel de două stele, dar este jale, preţurile sunt mari, serviciile lasă de dorit. Cu aceeaşi bani pe care îi cheltuim la Mamaia puteam merge în Italia la un hotel de 3-4 stele unde aveam super condiţii. Dar suntem nişte romantici incurabili. Alegem să ne petrecem concediile în ţară şi pentru că ne dorim să contribuim la economia ţării", a menţionat Marius Molnar.

La secţia de votare amenajată la Cleopatra votaseră până la ora 21.00 aproximativ 1.500 de persoane.

Bannere în Mamaia

Mult mai lejer era la Aqua Magic. Aici, doar din când în când câţiva turişti veneau să-şi exprime opţiunea de vot. Aici, votaseră 800 de persoane.

Pe lângă fluturaşii care au fost împărţiţi în staţiune, turiştii erau îndemnaţi la vot şi prin bannere cu îndemnuri electorale, montate în staţiune chiar lângă secţia de votare de la Cleopatra.

La centrele de votare din oraşul Constanţa era însă mult mai lejer. La secţia de votare deschisă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" votaseră până la ora 22.00 peste 50 % dintre cei înscrişi pe listele electorale.

Foarte puţini constănţeni arondaţi secţiei de la Şcoala „Ion Jalea" din Constanţa îşi exprimaseră opţiunea electorală la ora 21.00. Din cele 1.470 de persoane cu drept de vot, votaseră doar 634. Cei mai mulţi au venit la vot la primele ore ale dimineţii, dar şi după ora 18.00.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

18 Apr 2024 22

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 60

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 164

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 196

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 230

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 497

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județele Constanța și Tulcea

18 Apr 2024 193

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 304

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 225

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 631

Percheziții în Constanța Peste 15 vehicule folosite în operațiuni ilegale cu deșeuri, sechestrate (FOTO)

18 Apr 2024 370

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 251

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 277

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 615

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 605