Un angajat de la Biobaza, surprins în timp ce chinuia un câineAnchetă în Năvodari, în urma unei filmări de pe Facebook (video)

Ancheta la Biobaza din Năvodari, după ce un angajat al ecarisajului a fost filmat în timp ce snopeşte în bătaie un biet câine care se împotriveşte să intre în cuşcă, informează stirileprotv.ro.

Omul loveşte cu atâta putere animalul încât patrupedul abia mai poate să schelălăie. După ce a vizionat imaginile surprinse de un anonim şi postate apoi pe Facebook, directoarea Biobazei a decis să îl suspende din funcţie pe bărbatul violent.

În imaginile postate pe internet se vede cum trei angajaţi bagă în cuşti mai mulţi câini. La un moment dat unul dintre animale este prins în lesă şi aruncat pur şi simplu înăuntru. Câinele este culcat forţat la pământ şi ţinut aşa preţ de câteva secunde apoi târât spre colţul cuştii, unde unul dintre angajaţi îl loveşte cu putere.

Bietul patruped latră şi schiaună de durere, iar ceilalţi doi bărbaţi privesc scena impasibili, ca şi când ar fi ceva normal. Rând pe rând şi ceilalţi câini sunt luaţi pe sus, gâtuiţi de lesa de hingheri şi aruncaţi în cuşti, nu înainte de a fi ţinuţi forţat la pământ şi loviţi de câteva ori. În faţa acestor imagini revoltătoare, conducerea Biobazei din Năvodari a început o anchetă.

Legea interzice lovirea, rănirea sau mutilarea câinilor, dar şi manipularea aceastora într-un mod care le provoacă dureri inutile. Cei care nu respectă aceste lucruri se pot alege cu amendă de până la 10 mii de lei sau închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Angajatul violent a fost deja audiat. A spus că de fapt câinii erau agresivi şi de aceea au fost supuşi unui astfel de tratament. Până la terminarea anchetei angajatul a fost suspendat din funcţie.

Primăria Năvodari a anunţat că se delimitează de acţiunile angajaţilor de la serviciul ecarisaj, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Năvodari, remis azi redacţiei. S-a menţionat printr-un comunicat de presă că „se delimitează de acţiunile angajaţilor de la serviciul ecarisaj, de modul în care au înţeles să îşi exercite serviciul pentru care au fost angajaţi. Acest comportament al lor îl încriminăm categoric, de aceea ei vor intră în cercetare profesională efectuată de comisia de disciplină a Primăriei Oraşului Năvodari“.

Citeşte continuarea Primăria Năvodari „Aceşti oameni NU vor mai lucra la acest serviciu de ecarisaj”.

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: Captură video Facebook
Sursa video: Facebook

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

caty

10 Feb, 2015 19:54

Nici situatia de la Biobaza din Constanta nu este buna.Acolo bantuie boala numita Jigodie la caini;dar nu ai de unde sa afli decat doar daca adopti un caine si il duci la alte cabinete veterinare pt.control.Ce se intampola oare cu banii aceia alocati pt.hrana cainilor,numai spun pt.ingrijirea medicala minima a lor?Ar trebui mai multe controale din partea celor care se implica cu tot sufletul in protectia cainilor;sa vedeti in ce conditii stau...fiindca numai ei saracii stiu cat sufera..daca ar putea vorbi..

caty

10 Feb, 2015 19:31

Bietele animale numai ele stiu ce patesc.Nici la Biobaza din Constanta;situatia nu este prea buna..Ar trebui luate niste masuri mai severe pt.cei care chinuie cainii sau mai multa implicare din partea Fundatiilor pt.Ocrotirea cainiilor..mai multe controale.De exemplu in Biobaza din Constanta;cainii nu sunt tratati si acolo bantuie boala Jigodie..doar cand adopti afli de la alte cabinete veterinare.Unde se duc banii aceia alocati pt.hrana si numai spun pt.ingrijire veterinara minima?

Alexia

10 Feb, 2015 15:02

Si desteapta de sefa a Biobazei spune ca angajatul loveste cu crosa asfaltul, nu cainele. Daca loveste asfaltul, de ce urla cainele in halul asta. Doamne ce oameni de nimic conduc adaposturile si trateaza bietii caini !!! Asa sa le ajute si lor Dumnezeu sa pateasca ei si famiille lor. Totul se plateste.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.