Propunere de arestare preventivă Un minor a atacat cu cuţitul un bărbat de 75 de ani

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 13 august 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului M.R.V. (în vârstă de 17 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu. În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba.
 
În referatul cu propunere de arestare preventivă procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: La data de 13 august 2015, într-o localitate situată pe raza judeţului Alba, inculpatul a pătruns fără drept şi fără consimţământul victimei C.Ș. (în vârstă de 75 ani) în curtea şi în locuinţa acesteia, unde i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona  toracică, abdominală şi a gâtului, cauzându-i leziuni care au condus la deces.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: www.nydailynews.com (Fotografia are scop ilustrativ)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.