Un student a inventat dispozitivul care salvează oamenii de sub dărâmături la cutremur

 
Un student din Suceava a inventat un dispozitiv care a fost și premiat și care ar putea să ne salveze viața în cazul unui cutremur. Aparatul se activează când se prăbușește casa. Senzorul, gândit să fie pus în legătură directă cu un dispecerat, ar urma să le trimită salvatorilor informații despre locuința prăbușită și numărul de supraviețuitori, relatează incont.ro.

Senzorul salvator - introdus intr-o capsulă - se montează pe peretele cu cea mai slabă rezistență din locuință. În cazul prăbușirii locuinței, capsula se sparge, iar senzorul trimite un semnal către o rețea monitorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Cum funcționează sistemul? Senzorul detectează câmpul electrostatic generat de fiecare dintre noi. Informațiile sunt trimise printr-o aplicație către salvatori.

Aplicația are inclusă și o bază de date, astfel încât pompierii să aibă acces la planul casei și să vadă clar unde mai există persoane în viață.

„Căutătorul de vieți" va costa aproximativ 100 de euro și ar urma să fie plătit de cetățeni. Sistemul va fi testat împreună cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență în clădirile care vor fi să fie detonate.

Sursa incont.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.